1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Peyzaj Sektörü 2010’dan Umduğunu Bulamadı!

Geçen yıl küresel krize bağlı olarak peyzaj düzenlemelerinde yapılan ertelemeler nedeniyle yaşadığı durgunluğu 2010’da atmayı bekleyen peyzaj sektörü temsilcilerinin hayal kırıklığına uğradığı bildirildi

Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Adana Şube Başkanı Ramazan Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerinde asırlık geçmişe sahip peyzaj mimarisine gösterilen önemin, Türkiye’de beklentiler kadar olmasa da arttığını söyledi.

Bitki yelpazesini, konut ve işyerlerinde farklı formatlarda uygulayarak her geçen yıl kendisini geliştirmeyi başaran sektörün öneminin anlaşılır olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Doğru, 20 yıl önce gereksiz gibi görülen çevre düzenlemesi ihtiyacının, sosyal, kültürel ve ekonomik değerlere paralel olarak arttığını bildirdi.

Doğru, ülkemizde yeni yeni gelişen peyzaj düzenlemesinin, kısa sürede yıldızı parlayan sektörler arasına girdiğini ifade ederek, “Geçen yıl küresel ekonomik krizin etkileri, diğer bazı sektörlerde olduğu gibi bizim sektörde de kendisini göstermiş ve umudumuzu 2010 yılına bağlamıştık. Ancak, ihtiyaç listesinden çıkarılan çevre düzenlemesi, ev ve işyerlerindeki kapalı mekanlara bitki alımlarının bu yıl istenen düzeyde olmaması, bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bir de inşaatlara bağlı yatırımların azlığı sektördeki beklentiyi karşılamadaki sıkıntıları artırdı” dedi.

-KONUTLARA KATKISI-

Doğru, özellikle müstakil evlerde bahçe ve bina içinde yapılan peyzaj düzenlemelerinin katma değer yarattığını söyledi. Yapılan düzenlemelerin yaşam kalitesini de artırdığını vurgulayan Doğru, “Düzenlemelerdeki maliyet bitkilerin tipi ve büyüklüklerine göre değişiyor. Çok iyi bir peyzaj, villa veya normal müstakil bir binanın değerini artırıyor. Peyzaj düzenlemeleri konutlara artı değer sağlıyor. Örneğin 1000 lira tutarında yapılan bir harcama evin değerini 3 bin lira gibi bir oranda artırıyor. Bu yönüyle bakıldığında da peyzajın önemi anlaşılır” dedi.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mimar, Mühendis ve Tekniker Kariyer İlanları 3 Mayıs 2011

Şirketimizin ankara ofisinde altyapı ve bina projelerinde çalıştırılmak üzere inşaat mühendisleri alınacaktır. ilgilenenlerin özgeçmişlerini fax: …