1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Özyeğin Üniversitesi Farklı Bireyler Yetiştiriyor!

Özyeğin Üniversitesi farklı bireyler yetiştirme konusundaki iddiasını sürdürüyor

SADIK GÜLTEKİN / VATAN
Farklı bireyler yetiştiriyor Özyeğin Üniversitesi, ilk yıldan itibaren öğrencilerine yurt içi ve yurt dışı staj, gerçek projelere katılım ve çalışma imkânlarıyla mezuniyete kadar süren profesyonel gelişim desteği veriyor. Böylece farklı bireyler yetiştirme konusundaki iddiasını sürdürüyor.

Her yıl binlerce üniversite mezununun Türkiye’de iş dünyasına katılmaya çalıştığı bir ortamda aynılaşan gençlerin başarılı olmak, kendine güzel bir hayat kurmak için pek bir şansı kalmıyor. Tüm dünyada 3 milyar kişinin kaliteli bir işin peşinde olduğunu vurgulayan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, bunların sadece 1.2 milyarının bu hedefe ulaşabileceğini belirterek şunları söyledi: “Bu gerçekten hareketle, öğrencilerine yeni ufuklar açan, sunduğu olanaklarla onların yetkinliklerini keşfetmesini sağlayan bir üniversiteden mezun olmak, daha da önemli hale geliyor. Çünkü üniversite, gençlerin yıllar süren eğitim yolculuğunda gerçek hayatla karşılaşmadan önce gereken dönüşüm için son fırsatları. Burada iş dünyası için donanımlı hale gelmeleri, birkaç dil bilmeleri, sosyal aktivitelerle yeni yetkinlikler edinmeleri ve bunları geliştirmeleri, mezun olmadan önce değişim programları ya da staj olanaklarıyla yurt dışına çıkarak global bir vizyon edinmeleri gerekir. Böyle bir öğrenci, istediği her kuruma rahatlıkla kabul edilebilecek, dahası büyük katkılarda bulunacaktır. İşte biz Özyeğin Üniversitesi’nde (ÖzÜ) böyle, fark yaratacak bireyler yetiştiriyoruz.”

Gerçek staj, gerçek deneyim

İŞ DÜNYASI ve sektörlerle iç içe bir eğitim anlayışı olan Özyeğin Üniversitesi, farklı bireyler yetiştirme konusundaki iddiasını öncelikle hazırlıktan başlayarak ilk yıldan itibaren öğrencilerine sağladığı yurt içi ve yurt dışı staj, gerçek projelere katılım ve çalışma imkânlarıyla, mezuniyete kadar süren profesyonel gelişim desteği gibi olanaklara borçlu. Özyeğin Üniversitesi yenilikçi eğitim modeliyle öğrencilerini iş hayatına çok iyi hazırlıyor. Öğrenciler okurken çalışmaya, yazları staj yapmaya ve kariyerlerini şekillendirmeye başlıyor. Girişimci öğrenciler ilk şirketlerini kuruyor. Hazırlıktan itibaren yararlanabildikleri değişik kredisiz (sigortalı ve ücretli) yaz stajlarıyla eğitimlerinin ilk yıllarından başlayarak iş tecrübesi kazanıyorlar. Üçüncü sınıftaki zorunlu ve kredili stajlarla uzmanlık alanlarına göre ve ilgilendikleri sektör özelinde çeşitli şirketlerde çalışma fırsatı buluyorlar. Bütün eğitimleri süresince ÖzÜ öğrencileri ‘Profesyonel Gelişim’ ekibinden kendi ihtiyaçları doğrultusunda destek alabiliyor ve kendilerini kariyer hedeflerine hazırlayan yetkinlik bazlı interaktif eğitimlere katılabiliyorlar. Mülakat tekniklerini geliştirebiliyor, şirketlerle kampüste görüşmeler yapabiliyor, farklı yöneticilerle sohbet toplantılarına katılabiliyor, sektör özelinde kurgulanan etkinliklerde yer alıyorlar. Bunlar, Özyeğin mezunlarının hayata birkaç adım önde başlamasını sağlıyor.

Yabancı üniversitelerle işbirliği

ÖzÜ’nün çeşitli düzeylerde işbirlikleri oluşturduğu uluslararası kurumlar da bulunuyor. Anlaşma yaptığı kurumlar arasında ABD, Kanada ve Avustralya üniversitelerinin yanı sıra çok sayıda Avrupa üniversiteleri de bulunan ÖzÜ, Haziran 2012 itibariyle 20 kadar ülkeden 50’nin üzerinde kurumla işbirliği geliştirmiş bulunuyor. Özyeğin öğrencileri öğrenimlerinin ikinci yılından itibaren Erasmus ve diğer değişim programlarından faydalanarak, öğrenim süresinin en az bir dönemini yurt dışında geçirme şansına sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra ‘Erasmus Staj Hareketliliği Programı’ kapsamında Avrupa’daki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma veya çalışma deneyim kazanma olanağına da sahipler. Böylece iş dünyasına atılmadan önce uluslararası bir deneyim ve vizyon sahibi olabiliyorlar.

Girişimcilik ve girişimci bakış

ÖZYEĞİN Üniversitesi’ni ayrıştıran en önemli unsurların başında ise girişimciliğe ve girişimci bakış açısına verdiği önem geliyor. Rektör Erkut, “Girişimcilik üniversitemizin DNA’sında var. Türkiye’nin ilk Girişimcilik Lisans Programı’nı açtık. Şimdi de girişimcilik lisansüstü programını açıyoruz. Üniversitenin içinden ve dışından gelen yeni girişimlerin hayata geçtiği ‘Girişim Fabrikası’ gibi ve girişimcilik bilincini ve becerilerini toplumun farklı kesimlerine yaymayı hedeflediğimiz 10.000 ‘Kadın Girişimci Sertifika Programı’ gibi önemli olduğuna inandığımız projelere imza atıyoruz. Her mezunumuzun iş kurmasını beklemiyoruz ama herkesin derslerde ve gerçek dünyada kazandığı donanım ve deneyimle çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratma arzusu ve azmiyle mezun olmasını istiyoruz” diyor.

Deneyimli akademik kadro

ÖZYEĞİN Üniversitesi, öğrencilerin birinci sınıf bir akademik kadroyla çalışmalarına imkân sağlamak için kadro oluştururken son derece titiz ve seçici davranıyor. Türkiye ve dünyanın sayılı üniversitelerinde eğitim görmüş akademisyenlerin üniversite bünyesine dâhil edilmesine özen gösteriliyor. Özyeğin Üniversitesi öğrencileri kendi alanlarında gelişmelere öncülük edebilen, çok sayıda akademik yayın, ödül ve patent sahibi öğretim üyeleriyle çalışma imkânına sahip. İlk 3 yılda ÖzÜ’ye katılan öğretim üyelerinin yüzde 60’ı dünyada ilk 100, yüzde 85’i ise ilk 200’de yer alan üniversitelerden geldi. Özyeğin Üniversitesi lisans eğitiminde olduğu kadar, araştırma ve lisansüstü çalışmalarda da mükemmelliğe erişmeye büyük önem veriyor. Böylelikle en yeni gelişmeleri sunabiliyor ve öğrencileri bilgi üretimi sürecine dahil ediyor. Bu yaklaşımıyla üniversite, ‘bilginin kaynağı’ olmayı hedefliyor.

Öğrencilerin % 85’i burs alacak

ÖZYEĞİN Üniversitesi, başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanıyor ve kurulduğu günden bu yana değişik oranlarda ve çeşitli türlerde burs olanakları sunuyor. Tüm öğrencileri değişik oranlarda burslarla alıyor olması, Özyeğin’in toplumun her kesimi için ulaşılabilir bir üniversite olmasını sağlıyor. Zaten geçtiğimiz akademik yılda da öğrencilerinin tümü burs alarak eğitime başladı. Hali hazırda 1.800 öğrencisi bulunan Özyeğin Üniversitesi, 2012-2013 tercih döneminde ÖSYM kontenjanıyla 1.000’in üzerinde öğrenciyi %25, %50, %75 oranlarında veya tam burslu olarak kabul edecek. Bu da Özyeğin’de bu yıl eğitime başlayacak öğrencilerin % 85’inin karşılıksız burs alabileceği anlamına geliyor.

Yepyeni ve çevreci kampus

ÖZYEĞİN Üniversitesi, 2011-2012 akademik yılından beri 100 bin metrekare alana sahip modern ve çevreci Çekmeköy Kampüsü’nde öğrencilerini hayata hazırlıyor. Cambridge ve Princeton’ın binalarını da tasarlayan dünyanın önde gelen mimarlık firmalarından RMJM tarafından tasarlanan ÖzÜ Çekmeköy Kampüsü, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası adayı çevreci kampüsü olma iddiasını da taşıyor. Günümüzün lider teknoloji firmalarının ofislerini aratmayan donanımlı, sessiz ve rahat çalışma odaları; uluslararası standartlarda ileri eğitim teknolojileri ile donatılmış modern sınıfları; uluslararası konuşmacılardan girişimcilik yarışmalarına, pek çok etkinliğe sahne olan 350 kişilik oditoryumu ve kampüsteki pek çok alanda her an karşılaşılan sanat eserleriyle öğrencilere her konuda imkân sağlanarak akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle iç içe yetişmeleri hedefleniyor.

Sosyal olanaklar ve öğrenci kulüpleri

ÖZYEĞİN’DE yaşam, akademik etkinliklerle sosyal ve sportif etkinliklerin birbirinden keskin çizgilerle ayrılmadan bir arada sürmesine olanak sağlıyor. Her iki kampüste de bulunan açık ve kapalı spor alanlarında öğrenciler çeşitli sportif faaliyetler gerçekleştirebiliyor. Gym-cardio salonlarında koşu bantları, bisikletler, kürek ve arc trainer gibi kardiyo aletlerinin yanı sıra spinning aletleri, ağırlık istasyonları ve fonksiyonel çalışma alanları bulunuyor. Çeşitli grup derslerinin verildiği aerobik stüdyosuyla masa tenisi ve bilardo masası bulunan alanlar da mevcut. Ayrıca Çekmeköy Kampüsü’nde 2012-2013 akademik yılında hizmete girecek spor merkezi, 1.200 seyirci kapasitesine sahip aynı anda 3 ayrı kort kullanımına imkân veren 1.500 metrekarelik kapalı spor salonu, 25 metrelik yarı olimpik yüzme havuzu ve 450 metrekarelik fitness salonunun yanı sıra pilates, squash, kinesis, spinning ve dans stüdyoları, öğrencilerinin sporla iç içe bir yaşam sürmelerini sağlayacak. Bunun yanında Özyeğin’in öğrencilerin toplumsal, kültürel, sanatsal ve kişisel gelişimlerine yardımcı olan 19 öğrenci kulübü ve 12 spor takımı bulunuyor.

Fakülte ve programlar

ÖZYEĞİN Üniversitesi halen İşletme, Girişimcilik, İktisat, Bankacılık ve Finans, Psikoloji, Hukuk, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otel Yöneticiliği ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği olmak üzere 12 lisans programıyla eğitim veriyor. Yeni açılacak Pilot Eğitimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık lisans programlarıyla birlikte Özyeğin Üniversitesi, 2012-2013’te 18 lisans programıyla eğitim veriyor olacak.

Bu yıl alınacak öğrenci sayısı

2012-2013 akademik yılında ÖSYM kontenjanıyla 1.207 öğrenci daha ÖzÜ’de öğrenim görmeye başlayacak.

Yabancı akademisyen sayısı

ÖZYEĞİN Üniversitesi’nde görev yapan toplam 20 yabancı akademisyen bulunuyor.

Öğretim ücretleri

GEÇTİĞİMİZ akademik yılda ÖzÜ öğrencilerinin tümü burs alarak eğitime başladı. 2012-2013 tercih döneminde de Özyeğin’de eğitime başlayacak öğrencilerin % 85’i burs alacak. Burs olanaklarından yararlanmadan öğrenimini sürdürmek isteyenler içinse öğrenim ücretleri şöyle: (KDV hariç ve burssuz fiyatlar*)

Fakülte programları: 27.350 TL

Pilot Eğitimi: 23.000 TL (Bu programda ayrıca lisans öğreniminin 4., 6. ve 8. dönemlerinin başında olmak üzere 3 eşit taksitte ödenecek KDV dahil 27.000 euro tutarında uçuş ücreti var)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları: 21.150 TL

Otel Yöneticiliği/Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği: 18.350 TL

* (% 25, % 50, % 75 ve % 100 burs imkânı mevcut)

Yurt olanakları

ÇAMLICA’DA bulunan 270 kişilik Öğrenci Konukevi’nin yanı sıra 2011-2012 akademik yılında Çekmeköy Kampüsü’nde faaliyete geçen 450 kişilik ilk yurt binası, her türlü ihtiyaç ve detay düşünülerek yapılmış tasarımları ve konaklama seçenekleriyle öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri şekilde hizmet veriyor. Bu akademik yılda diğer yurt binalarının da faaliyete geçmesiyle Çekmeköy Kampüsü’ndeki toplam yurt kapasitesi 900 olacak.

Öğrenci sayısı

2011-2012 akademik yılında 1.800 öğrencinin eğitim gördüğü Özyeğin Üniversitesi’nde, 150 akademisyen görev yapıyor. 2012-2013 yılında ise bu rakamların 3.100 ve 220 olması bekleniyor.

Ücretsiz ulaşım

TERCİH ve tanıtım dönemi süresince Çekmeköy Kampüsü’nde Taksim’den 09.30 ve 12.30 saatlerinde, Altunizade’den her yarım saatte bir ücretsiz ulaşım sağlanmaktadır. İstanbul dışından gelecek misafirler için ücretsiz konaklama imkânı bulunmaktadır.

– Detaylı bilgi Özyeğin Üniversitesi Tanıtım Birimi’nden alınabilir. Tel: (0216) 564 95 64

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Proje Geliştirme Direktörleri, Proje Müdürü ve Yardımcısı

Danışmanlığını yaptığımız bir inşaat firmasının KENYA / Nairobi bölgesinde yeni başlayacak olan AVM ve Ofis, …