1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul, Gayrimenkulde Zirveye Koşuyor!

İstanbul, ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporu’na göre 6 sıra atlayarak yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği 14’üncü pazar oldu

istanbul-gayrimenkulde-zirveye-kosuyor

Urban Land Institute (ULI) ile vergi ve danışmanlık hizmetleri şirketi PwC’nin işbirliğiyle hazırlanan ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporu’ açıklandı.

Uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararlarına ışık tutan ve 550 uluslararası yatırımcının katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, “En İyi Yatırım Pazarları” listesinde bir önceki raporda 20’nci sırada yer alan İstanbul, 6 sıra yükselerek bu yıl 14’üncü sıraya yükseldi.

Yatırımcılar İstanbul’un seçimle geçen 2015 yılı ve Ortadoğu’daki çatışmalar gibi nedenlerle hâlâ olması gerekenden geride kaldığını, gelecekte daha yüksek sıçrama beklediklerini belirtti.

ULI Türkiye Başkanı Ayşe Hasol Erktin ise, nazım planı eksikliği başta olmak üzere, hukuki yapı, öngörülebilirlik, şeffaflık ve yaşam kalitesi gibi bir dizi belirleyicinin İstanbul’un cazibesindeki gerilemede etkili olduğunu belirtiyor. PwC Türkiye Yönetici Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, rapora göre bu yıl siyasi belirsizlik nedeniyle yatırımcıların Rusya, Türkiye, Yunanistan ve İskoçya’ya çekimser baktığını belirterek, “Yatırımcıların tercihlerinde geçen yıla göre İstanbul’u daha iyi sıralamaya koyuyor olması aslında gayrimenkul açısından sorunlardan kurtulmuş Türkiye’nin önemli bir tercih merkezi olacağını gösteriyor” dedi. Bayraktaroğlu, “gelişme potansiyeli” açısından İstanbul’un ilk 10 Avrupa kenti arasında 7’nci sırada gösterilmesinin Türkiye’nin potansiyelini yansıttığını vurguladı.

GYODER Başkanı Aziz Torun, rapor sonrası düzenlenen paneldeki bir yorum üzerine Türk gayrimenkul geliştiricilerinin sattıktan sonra yapmaya alıştığını, bu nedenle hastane, yurt gibi alanların ilgi görmediğini söyledi.

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise “Sıralamada Türkiye’den başka bir şehir bulunabilir miydi?” sorusu üzerine İstanbul’un yapılarla dolduğunu, bittiğini söyledi. Nazmi Durbakayım, İzmir ve Ankara dışında ikinci bir ilin akla gelmediğini belirtti.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Gayrimenkul Sertifikası İkiye Böldü!

Gayrimenkul sertifikalarının daha önce başarısız olması nedeniyle yeniden gündeme gelmesinin uygun olmayacağını savunanlar olduğu gibi, …