1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İş, Kariyer ve Bağlantı Stratejileri

1. Ağ, ağ, ağ : Sosyal ağ oluşturma çabalarınızı sürekli arttırın ve temas veri tabanınızı genişletmeye devam edin. İş ve kişisel ilişkiler kurmak ve geliştirmek için çaba gösterin. Onlar, size yardım etme durumunda olmasalar bile siz başkalarına yardım önerin ( çünkü herşey karşılığını bulur ). İnsanlarla bire bir ilişkinin yerini tutacak hiçbir şey yoktur. ilişkide olun ve izole olmayın. İşin dışında olmak, temas edilemez olmak anlamına gelir, bu nedenle ağınızı hızla oluşturmaya ve sürdürmeye çalışın.

2. Yardım alın : Bir profesyonelden kariyer desteği alın. Nitelikli bir kariyer koçu, sizi bir sonraki konumunuza daha iyi hazırlayacaktır. Eğer kariyer koçluğu bütçenizi aşıyorsa hükümet programları, kar amaçlı olmayan ajanslar, iş arama grupları, üniversite/mezun dernekleri kariyer merkezleri ya da işsizler ya da eksik istihdama sahip kişiler için inanç temelli kuruluşların desteğinden faydalanın. Eğer sektör değiştirmeyi düşünüyorsanız, kariyer testinden geçin. Eğer duygusal sıkıntılarınız varsa zihinsel sağlık hizmetlerinden faydalanın.

Kariyer kitapları okuyun ve kariyer seminerlerine katılın. İş arama ve kariyer yönetimi yeteneklerinizi geliştirmek için öğrenme fırsatlarının avantajlarından faydalanın. İş trenlari hakkında bilgili olmak, size, geleceğin sektörleri ve işleri hakkında daha fazla bilgi edinmenizde faydalı olacaktır. Güncel kalabilmek ve entellektüel sermayenezi korumak için pazarınızla ve alanınızla ilişkide olun. Daha güçlü arama sonuçları elde etmek için öğrendiklerinizi hayata geçirin.

3. Teknolojiyi kaldıraç olarak kullanın : Sektörünüzle temas etmek ve daha yüksek bir görünürlük seviyesi yakalamak için web sitelerini ve online hizmetleri kullanın. VisualCV ve Linkedin gibi araçları kullanarak bir kariyer sitesi oluşturun. Facebook, Myspace ve Twitter gibi sosyal ağ sitelerini kullanın. E-posta aracılığıyla meslektaşlarınızla düzenli ilişkide olun. Kariyer portallarını ve iş sitelerini kullanmaya ilave olarak bloglar, wikiler sanal iş fuarları gibi online araçları kullanmayı öğrenin.

4. Kendinizi farklılaştırın : Makale yazmak ve sunum yapmak ve ders vermek gibi alanlarda uzmanlaşın. Mesleki örgütlere katılın ve buralarda liderlik rolleri üstlenmeye çalışın. Topluluğunuzda size özel bir takdir sağlayacak ve olumlu ününüzü arttıracak, kayda değer işler yapın. Sizi özel kılana odaklanın ve kendi sektörünüzde kendi markanızı yaratın.

5. Boş zamanlarınızı akıllıca kullanın : Mesleki gelişiminizi derslere, seminerlere, sertifikasyon kurslarına ve sektörünüzle ilgili konferanslara katılarak güçlendirin. Belgelendirilmiş çalışmalarınızı güçlendirmek için ücretsiz ve düşük maliyetli programlardan yararlanın. Yeni fikirler geliştirmek için kendi dünyanızı keşfedin. Tam zamanlı işlerde çalışırken zaman ayırmaya fırsat bulamadığınız işleri deneyin, hala üretken ve katkıda bulunan bir insan olmanın keyfine bakın.

6. Geçici, yarım-günlük ya da sözleşmeli işlere bakın : Gönüllü, ücretsiz işler bulun, danışmanlık sözleşmesi altında ya da stajyerlik, çıraklık ve benzeri işlere girin. Bu taktik, özellikle farklı bir sektörde iş arayanlar için kariyer yolunda işe yarar. Oyunun içinde olun, böylece kariyer gelişiminizdeki yol tutuş gücünüzü yitirmezsiniz.

7. Hızlı ve acil hareket edin : Diğer adaylara karşı üstünlük elde etmenin bir yolu da rekabette daha ciddi ve daha kararlı olduğunuzu göstermektir. Görüşmeye daha hazırlıklı gidin. Hızlı ve etkin biçimde hareket edin. Diğerlerinden daha sorumlu ve iddalı davranarak olumlu bir izlenim bırakın.

8. Kendinize iyi bakın : İyi yiyin hareket edin ve bol bol dinlenin. Faal bir iş arama kampanyasında hızınızı korumak için sağlıklı ve hayat dolu olmalısınız. Aileniz ve yakın dostlarınızla yakın temasta olun. İlgi alanlarınızdan ve hobilerinizden ve rutin faaliyetlerinizden uzaklaşmayın. istediğiniz işe kavuşmak için sıkı çalışıyor bile olsanız, rutin alışkanlıklarınızdan vazgeçmeyin. Hayatınızdaki dengeyi koruyun ve iş arama sürecinin sizi tüketmesine izin vermeyin.

9. Esnek ve uyumlu olun : Normalde bu seçenekleri düşünmeyecek olsanız bile daha fazla kariyer seçeneğine ahip olmak için sektör değiştirmeyi yada fiziksel olarak yer değiştirmeyi göze alın. Mükemmel fırsatı beklemek yerine yeteneklerinizi diğer sektörlere de duyurun ve tecrübelerinizi farklı sektörlere göre kullanın. Kariyeriniz sağlam tutmak ve hayatınızı kazanmak için ne gerekiyorsa yapın (mantıklı olmak kaydıyla).

10. Kariyer portföyünüzdeki tüm dökümanları geliştirin ve çoğaltın : Şimdi basitçe bir özgeçmişin ötesine gerçek kariyer portföyünüzü genişletme zamanıdır. Kendinize dair yüksek derecede profesyonel bir görüntü taşıyan, birleşik bir paket oluşturun.

11. Bir bütçe ile çalışın : Uğruna çalıştığınız herşeyi kaybedeceğiniz endişesiyle paniklemek yerine mali durumunuzun ayrıntılı bir analizini yapın ve bir aile bütçesi geliştirin.

12. Kendinize karşı nazik olun : Durumunuza daha pozitif bir şekilde yaklaşabilir ve daha iyi bir kariyer geleceği için çalışabilirsiniz.

13. Kişisel imajınıza daha fazla dikkat edin : İlk izlenimler önemlidir. En iyi ışık altında kendinizi sunmak için planlı ve düzenli bir çaba harcayın.

14. Tutumunuza dikkat edin : Her gün içsel tutumunuzu geliştirmek ve buna odaklanmak için biraz zaman ayırın. işşiz bile olsanız hayatınızda yapabileceğiniz bir sürü harika şey vardır, bu nedenle şükretmeyi unutmayın.

15. Felsefi bir tutuma sahip olun : ‘Her şeyin bir nedeni vardır.’ diyen eski sözü unutmayın. Bu söz genellikle doğru çıkar.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.