1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İMO Amasya’dan Yıkım Kararına Destek

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Amasya İl Temsilcisi Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa Hatipoğlu, Amasya Lisesi binasının yıkılması kararının isabetli olduğunu açıkladı.

imo-amasyadan-yikim-kararina-destek

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Amasya İl Temsilcisi Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa Hatipoğlu, Amasya Lisesi binasının yıkılması kararının isabetli olduğunu açıkladı.

Amasya Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokolle yıkılması kararlaştırılan Amasya Lisesi binasının 1961-1963 yılları arasında yapıldığını ve ekonomik ömrünü doldurduğunu belirten Hatipoğlu, “Muhtemel bir depremde ağıt yakmayalım. Yıkılması isabetli bir karardır” dedi.

Meydana dönüştürülecek alanın altının da yaklaşık 400 araç kapasiteli katlı yeraltı otoparkı yapılacağını anlatan Mustafa Hatipoğlu, “Eğer böyle bir proje gerçekleşecekse, gerçekleştirenin o alana heykelinin dikilmesini ben önereceğim. Bazılarının iddia ettiği gibi yıkıldıktan sonra yüksek bir bina yapılacaksa, onunla da mücadele edeceğimizi halkımıza duyururuz. Lütfen alınmış kararı ve yapılacak projeyi engellemeyelim” diye konuştu.

Projeye duygusal yaklaşılmamasını öneren İMO temsilcisi Hatipoğlu, “Şehrin ortasındaki devasa kütle kalkacak ve şehir merkezi nefes alacaktır. Yıkılmasını istemeyenler belki duygusal yaklaşabilirler. Olası bir çökme ve depremde can ve mal kaybının vicdan azabını ve sorumluluğunu kim yüklenecektir. Betonarme binada beton ve çeliğin sınıfı ve kalitesi çok önemlidir. Lise binası yapıldığı yıllarda B160 ve B225 betonları kullanılıyordu. Bugün bu betonları tesviye ve demirsiz imalatlarda kullanıyoruz. Üstelik o zamanlarda beton ya kürekle karıştırılıyor veya nadiren de olsa betoniyerle karıştırılıyordu. Yine lisenin yapıldığı yıllarda inşaatlarda düz çelik (S220) kullanılıyordu. Bu çeliğinde mukavemeti düşüktür. Lise binası yapıldığı yıllarda doğru dürüst Deprem hesabı yapılmıyordu” şeklinde konuştu.

İHA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaat Mühendisleri Etkinlikleri

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ‘İnşaat Mühendisliği Haftası Etkinlikleri’ başladı. Bir otelde …