1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Etiket Arşivi: türk medeni kanunu

Konut Satışında Eş Onayı 2020 Son Durum!

Küçükçekmece’de aile konutunu çekilen krediye teminat için ipotek göstererek icradan satılmasına sebep olan Gıyasettin Sezen’in eşi Bedriye Sezen’in açtığı satışın iptali davasında aile mahkemesi, eşin rızası bulunmadığı gerekçesiyle tapu kaydını iptali kararını aldı. Küçükçekmece’de aile konutunu çekilen krediye teminat için ipotek göstererek icradan satılmasına sebep olan Gıyasettin Sezen’in eşi Bedriye …

Devamı »

    Eş Onayı Olmadan Eve Konulan İpotek Geçersiz

    Eş Onayı Olmadan Eve Konulan İpotek Geçersiz

    Yargıtay, ‘Önemli olan aile birliğinin devamı, aile konutu haczedilemez’ dedi Bursa’da bir vatandaş, bankadan aldığı kredinin teminatı olarak, ailesiyle oturduğu tapusu kendi üzerine olan evini ipotek ettirdi. Ancak kredi borcunu ödeyemeyince, banka, ev için icra takibi başlattı. Borçlu vatandaşın karısı durumu öğrenince “ipotek edilen evin aile konutu” olduğunu belirtip, banka …

    Devamı »

      Gayrimenkul Edinme Tarihi Nedir?

      Gayrimenkul Edinme Tarihi Nedir?

      Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot bu hafta köşesinde ‘gayrimenkulün edinme tarihi hangi tarihtir’ başlıklı yazısını kaleme aldı… Başlık bilmece gibi oldu. Haklısınız. Ancak, ayrıntılarına girince olay da bilmece gibi. Uzmanlara soruyorsunuz, bazen bmnin dediği diğerini tutmuyor. İLGİLİ MEVZUAT Önce, Gelir Vergisi Kanunu’nun ilgili maddeleri, sonra da Medeni Kanun yönünden, ilgili …

      Devamı »

        Nasıl Devre Mülk Sahibi Olunur?

        Nasıl Devre Mülk Sahibi Olunur?

        Sabah Gazetesi yazarı Nüsa Uğur, bu haftaki yazısında nasıl devre mülk sahibi olunabileceğini, devre mülk kullanım sürelerini, devre mülkün devir ve tesliminin nasıl yapılacağı konusunu kaleme aldı… Mehmet Koz/Bakırköy-İstanbul Beş yıl önce bir kaplıca bölgesinde devre mülk satın almıştık. Yıllık aidatların Dolar olarak tespit edilen değerinin sabit olacağı söylenmişti. İlk …

        Devamı »

          Mimardan İzin Alınmadan Yapı’da Değişiklik Yapma Hukuken?

          Mimardan İzin Alınmadan Yapı’da Değişiklik Yapma Hukuken?

          T.C. Anayasasının 35. maddesine göre; herkes, mülkiyet ve miras haklarına sahiptir. Bu haklar, ancak kamu yararı amacıyla ve kanunla sınırlanabilir. Mülkiyet hakkının kullanılması toplum yararına aykırı olamaz. Yapı sahibi (malik), ister yapıyı istisna sözleşmesi gereği mimara sipariş vererek yaptırsın, ister sonradan satın alsın, onu kendi ihtiyaçlarına göre kullanmak hak ve …

          Devamı »