1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Etiket Arşivi: cami mimarisi

Bir Türlü Bitirilemeyen Proje: Köln Merkez Camii

Bir Türlü Bitirilemeyen Proje: Köln Merkez Camii

2009 yılında yapımına başlanan Köln Merkez Camii bir türlü bitmezken, cami mimarisine Alman kültürüne uymadığı için müdahale edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Almanya ziyareti kapsamında bugün ziyaret ettiği Köln Merkez Camii’nin yapımına 2009’da başlanmasına rağmen dört yıldır çeşitli sorunlar sebebiyle bitirilemedi. Koln camii’nin ikghinç bir öyküsü var. 1984 yılından itibaren …

Devamı »

    ‘Cami Demeye Layık Binamız Yok’

    ‘Cami Demeye Layık Binamız Yok’

    Görmez’in cami çıkışına mimarlar da hak verdi: Mimar ve sanat tarihçileri gelenek ve teknolojiyi sentezleyerek bir mimari oluşturamadılar (Resimdeki cami Kocatepe için tasarlandı, kabul görmeyince Pakistan’a Şeyh Faysal Cami adıyla yapıldı) Modern camii, üzerinde uzlaşılamayan ama bir türlü de gündemden düşmeyen bir konu olarak dururken, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez …

    Devamı »

      Diyanetten Üniversite ve Mimarlık Fakülterine Ver Yansın…

      Diyanetten Üniversite ve Mimarlık Fakülterine Ver Yansın…

      Görmez: Üniversiteler 80 yıl camiye küstü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ”Üniversitelerimiz, üniversitelerimizin mimarlık fakülteleri, mimarlarımız 80 sene camiye küstü. Cumhuriyet dönemine özgü bir tane cami mimarisi ihdas edemediler” dedi. Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yalovanın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Akasya Evleri Camisi’nin açılışını gerçekleştirdi. …

      Devamı »

        Cami Mühendisliği, Cami Mimarisi ve Özellikleri

        Cami Mühendisliği, Cami Mimarisi ve Özellikleri

        Camilerde kullanılan ana malzeme taş, tuğla, demir, ağaç, toprak, mozaik, kiremit, somaki, kum, kireç, alçı, horasan, kereste, çivi, pirinç, bakır, kurşun, çinko, mermer, cam, çini, altın, gümüştür. Topraktan yapılana kerpiç, taş-tuğla olana kargir, ağaçtan olana ahşap, yarı ahşap yarı kargir olana nimkargir denir. Kargir yapılarda yontma, kesme küfeki taşı kullanılmıştır. …

        Devamı »