1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Dünyanın En İlginç 10 Stadyumu!

Dünyanın en ilginç stadyumları; Osaka Stadyumu, Karakas Stadyumu, Braga Stadyumu, Gospin Stadyumu, Eco Stadyumu, Faroe Stadyumu, FC Aalesund Stadyumu, Mmabatho Stadyumu, Viyana Stadyumu, FC Antwerp Stadyumu

1-) Japonya; Osaka Stadyumu
Şehrin merkezinde yer alan bu stadyum 31 bin 379 koltuk kapasitesine sahip. Stadın ilginç yanı içinde yerleşim yerinin bulunması. Sahanın yarısında evler bulunan stat 1998 yılında alışveriş merkezine dönüştürüldü.

2-) Venezuela; Karakas Stadyumu
Crocodilos Spor Parkı’nda bulunan bu stadyum dağın yamacına otoyol kenarına inşa edilmiş.

3-) Portekiz; Braga Stadyumu
Portekiz’in en pahalı stadyumlarından biri. Dev kayaların oyulmasıyla inşa edilen stat için oldukça yüklü bir para harcandı.

4-) Hırvatistan; Gospin Stadyumu
1989 yılında inşa edilen bu stadyumu bölgenin doğal yapısını bozmadan inşa etmişler.

5-) Brezilya; Eco Stadyumu
Brezilya’nın ilk yeşil ve çevreci stadı olarak biliniyor. Koltuklar bir yamacın tepesine yerleştirilmiş.

6-) Faroe Adaları; Faroe Stadyumu
Atlas Okyanusu’nda Danimarka’ya ait Faroe Adaları’nda kurulmuş bu stadyum, Norveç Denizi’nde yer alıyor. Stadyum çevresinde denize düşen topları toplamak için görevlendirilmiş bir de görevli bulunuyor.

Tamamen çelikten inşa edilmiş. Suyun üzerinde yüzen bir platform şeklinde yaratılan bu stadyum, bin 70 ton ağırlığında ve 9 bin kişi kapasiteli.

7-) Norveç FC Aalesund Stadyumu
Bu garip stadyumun da ilginç terasları bulunuyor. FC takımının stadı olarak kullanılan bu alan artık Kadın Premier Ligi’ne hizmet ediyor.

8-) Güney Afrika; Mmabatho Stadyumu
59 bin kişilik bu stadyum, 1981 yılında Ruslar tarafından inşa edildi.

9-) Avusturya; Viyana Stadyumu
Bu garip stadyum da rugby oyunları için yaratılmış. Koltuğu olmayan yegane statlardan biri.

10-) Belçika; FC Antwerp Stadyumu
1923 yılında inşa edilen bu stadyum, Avrupa’nın en büyük ve lüks stadyumlarından biriydi. Şimdiki hali ise en çirkin stadyumlarla yarışıyor.

Hürriyet

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bankalar İkametgah İstemeyecek!

Kimlik Paylaşımı Sistemi çerçevesinde adres bilgisine erişebilen kurumlar ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu çerçevesinde faaliyette …