1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ataşehir’deki Mimar Sinan Camisi, ‘Master’li İmamla Açılıyor!

Ataşehir’de Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla inşa edilen Mimar Sinan Camisi, 19 Temmuz’da ibadete açılacak. Camide görev yapacak imam İbrahim Urgancı hadis alanında master eğitimine devam ediyor

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi’ni ibadete açılırken Başbakan Erdoğan, Anadolu yakasına Süleymaniye Camisi’ne benzeyen bir cami yapıldığını açıklamıştı. Mimar Hilmi Şenalp tarafından projesi hazırlanan caminin inşaatına 2010’un temmuz ayında başlandı. Ataşehir Anadolu Ulu Cami adıyla yapımına başlanan camiye daha sonra Mimar Sinan Camisi adı verildi. Erdoğan da caminin inşa sürecini başından sonuna kadar bizzat takip etti.

Zaman zaman cami şantiyesini ziyaret eden Erdoğan, yetkililerden sürekli bilgi aldı. Mayıs ayı sonunda inşaatı gezen Başbakan Erdoğan, caminin Ramazan ayının ilk teravih namazına yetiştirilmesi talimatını verdi. Böylece, yaklaşık 2 yıl süren çalışmalarda sona gelindi. Caminin, Ramazan ayının ilk teravih namazının kılınacağı 19 Temmuz tarihinde ibadete açılması planlanıyor. 2 imam ve 3 müezzinin görev yapacağı camiye atanan ilk imam Urgancı oldu. 34 yaşındaki Urgancı, 8 yıllık imam. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Urgancı, Arapça ve İngilizce biliyor. Daha önce Sakarya’da görev yapan Urgancı, 2008-2011 yılları arasında Pendik Haseki Eğitim Merkezi’nde vaizlik-müftülük ihtisas eğitimi aldı. Urgancı, halen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Hadis Bilim Dalı’nda master yapıyor. Toplam 7 bin metrekare alana sahip olan caminin 3 bin 500 metrekaresi avlu, 3 bin 500 metrekaresi ise cami olarak tasarlandı. Camide 300 araçlık otopark, 100 kişilik toplantı ve seminer salonu, abdest alanları, duşlar, gasilhane yer alıyor. 70 metre yüksekliğinde olan camide, 3 şerefeli 4 minare bulunuyor. Altıgen şemalı, merkezi kubbe etrafında altı yarım kubbeli olan cami, 12 bin 500 kişilik.

Sabah

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.