1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2024 Yılı Yeni Asgari Ücret İçin Geri Sayım: Süreç Nasıl İşleyecek?

Yaklaşık 7 milyon çalışan, 2024’te asgari ücretin ne kadar olacağını merakla bekliyor. Peki, süreç nasıl işleyecek, asgari ücret belirlenirken neler dikkate alınacak? İşte detaylar..

Asgari ücrette süreç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalarıyla başlayacak. Bu kapsamda kasım ayında ön hazırlık sürecinin başlaması ve teknik çalışmaların ardından aralık ayında görüşmelere başlanması bekleniyor.

Asgari ücret nasıl belirlenecek?

Temmuz ayında ara zamla asgari ücrete yüzde 34 artış yapılmış ve net rakam 11 bin 402 lira olmuştu. Peki yeni asgari ücret belirlenirken neler dikkate alınacak?

Yeni asgari ücret belirlenirken, geçinme endekslerine bakılacak. Genel ücret seviyesi dikkate alınarak ekonomik ve sosyal durum şartları analiz edilecek. Son kararı Asgari Ücret Tespit Komisyonu verecek.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin ise asgari ücretin tüm işçilerin ücret seviyesinin belirlenmesinde rol oynadığını ifade ederek, “Onların da ücret seviyeleri yine asgari ücrete gelen artışa göre de belirleniyor. Geçinme indekslerinin ülkedeki genel ücretler seviyesinin yine ekonomik ve sosyal durumun dikkate alınarak bir asgari ücretin belirleneceği ifade ediliyor. Dolayısıyla bunlar masada olacak” şeklinde konuştu.

Görüşmeleri, 15 üyeden oluşan asgari ücret tespit komisyonu yürütüyor. Kararlar, oy çokluğuyla alınıyor.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Faruk Çelik’ten Asgari Ücret Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun asgari ücretten vergi alınmaması yönündeki …