1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Uzay Kafes Sistemi Teknik Şartnamesi

Uzay kafes sistemleri iki uçlarına konik parçalar kaynatılmış olan ve çubuk olarak adlandırılan çelik boruların içine yerleştirilen cıvatalar ile çelik birleşim kürelerine tespiti yolu ile üç boyutlu olarak oluşturulmaktadır. İmalatın tamamı atölyede hazırlanıp şantiyede montajı yapılacak şekilde tasarlanmaktadır.

boru ve konik teknik özellikler, Kafes Sistemi Teknik Şartnamesi, polikarbonat levha boyutları, polikarbonat levha renkleri, polikarbonat levhalar, poliüretan sert köpük, sandviç panel özellikleri, uzay kafes boru çapları, Uzay Kafes Sistemi Teknik Şartnamesi, uzay kafes sistemlerde kullanılan küreler, uzay kafes sistemlerde kullanılan polikarbonat levhalar, uzay kafeste kullanılan civatalar

Sistem boru ve konik, küre, cıvata ve pullar, aşıklar ve aşık bağlantı elemanlarından oluşmaktadır.

I. Boru ve Konik
Çubuk boruların iki ucunu koniklerin kaynaklandığı DIN 17.100 (EN 10.025) normuna uygun ST 37.2 çeliğidir. Koniklerin boruya kaynaklanması sırasında DIN. 4100 DIN 4115 (EN 759 EN 758 EN 1668) normlarına uygun şekilde gaz altı yöntemi ile kaynatılmaktadır.

Boru çapları tasarım gereksinmelerine bağlı olarak 42 mm ile 219 mm arasında olabilir.

Konik parçalar, da borularla aynı malzemeden yapılmaktadır. 60.3 mm çapa kadar olan konikler dolu malzemeden tornalanarak, daha büyük konikler sıcak dövme yöntemi ile şekillendirilmektedir.

II. Küreler
İstenilen açıdan delinme özelliğine sahip yüklerin aktarıldığı noktalardır. DIN 17200 (EN 10 083) normuna uygun 1040 çelikten sıcak dövme yöntemi ile yapılmaktadır. Küre çapları tasarıma bağlı olarak 60 mm ile 250mm arasında olabilirler.

Çubukların bağlantısı için kürelere dişli cıvata delikleri açılmaktadır. Deliklerin adeti çapları ve açıları uzay sistemin şekil ve özelliklerine bağlı olarak seçilmektedir. Küreler ile konikler arasındaki temas yüzeyini arttırmak için deliklerin üstünde yüzey düzeltmesi yapılmaktadır.

III. Cıvatalar
Uzay sistem elemanlarının birleşiminde kullanılan cıvatalar, bulundukları borunun aktardığı yüke göre değişik çaptadır. DIN 13’e uygun ISO dişlidirler.

8,8 kalite cıvatalar 34Cr4 malzemeden olup minimum akma gerilmeleri 80 kg/mm2 minimum akma gerilmeleri 64 kg/mm2. Akma uzamaları %12dir.

10,9 kalite cıvatalar 41Cr4 malzemeden olup minimum çekme gerilmeleri 100 kg/mm2 minimum akma gerilmeleri 90 kg/mm2. Akma uzamaları %9 dur.

IV. Polikarbonat Levha
Özellikle büyük ebat ışıklı ve ışıksız tabelalar için mükemmel berraklık sağlar. Işık geçirgenliği mükemmeldir. Hafif ve dayanıklıdır. Işık geçirir.

UV korumalıdır ve ses izolasyonu sağlayan özelliklere sahiptir.

Camdan çok daha dayanıklıdır. Hafif ve esnektir.

Yanmaz ve yüksek işleme performansı sunar.

Kolay şekil verilir. Camdan daha iyi izolasyon sağladığından ısıtma ve soğutma da tasarruf sağlar.

Darbelere dayanıklıdır. Kırılmaz.

Kalınlık: 4mm, 6mm, 8mm, 10mm, 16mm

Ebat: 210cm x 600cm

Renk : Şeffaf, beyaz, mavi, bronz

1-Reklam dünyasında ışıklı ışıksız tabelalarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

2- Günlük yaşamda kullanılan cam eşyalar yerine kullanılır.

3- İç mekânlarda separatör olarak kullanılır.

4- Yol yön işaretleri, ışıklı levhalar olarak tatbik edilebilir.

5- Billboardlar ve ışıklandırılmış kutular

6- Bankalar, Hastaneler, İş merkezleri, Plazalar gibi halka mal olmuş alanlarda ışıklandırma ve bölme olarak kullanılır.

7- Sera ve uzay çatı uygulamalarında idealdir.

V- Sandviç Panel
Sandviç Panel, iki kat boyalı galvaniz saç veya alüminyum levha arasına muhtelif kalınlık ve yoğunlukta poliüretan enjeksiyon uygulanarak imal edilen kompozit çatı ve cephe kaplama malzemesidir. Yalıtım malzemesi olarak poliüretan sert köpük kullanılır.

Kullanıldığı alanlarda oldukça yüksek bir ısı-su-ses yalıtımı sağlar, nem yoğunlaşmasını önler.

İstenilen boyda üretilebilen paneller sayesinde, özellikle üretim maksatlı işletmelerde, sorunsuz ve süratle monte edilebilir.

Kaynak: İstanbul Çelik Çatı

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.