1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkiye’de Her Gün 234 ve Her Saat 10 Ev Soyuluyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2010 faaliyet raporuna göre Türkiye’de her gün 234 ve her saat 10 ev soyuluyor. Yeni ortaya çıkan yumurta atma gibi akla gelmedik yöntemlerle evlere giren hırsızların hedefinde sadece sıradan konutlar değil, güvenlik elemanlarıyla korunan siteler de bulunuyor.

Hırsızlar ev sahiplerini her gün yeni bir yöntemle tehdit ediyor. Soyguncuların son olarak geliştirdiği yöntem, evlere yumurta atmak. Hırsızlar yumurtayı ev sahibinin görebileceği bir noktaya atıyor ve bir süre beklemeye başlıyor. Yumurta artıklarının birkaç gün boyunca temizlenmediğini gören hırsızlar, evde kimse olmadığım düşünüp evlere giriyor. Güvenlik güçleri bu yöntemle Marmaris’te son bir hafta içinde çok sayıda evin soyulduğunu belirtiyor.

Türkiye’de hala parmaklık taktırmak ya da demir kapı yaptırmak, güvenlik için yeterli olarak algüanıyor. Pronet Genel Müdürü Metin Kastro, alarm sistemlerinin gerekliliğini şöyle açıklıyor: “Burada amaç öncelikle caydırıcı olmak. Pronet alarm sistemlerinin güvenilirliği, kötü niyetli kişilerin mekanlara girmesinde büyük bir caydırıcılığa sahip. Caydırıcmğın en önemli nedeni, elbette ki kusursuz bir sistemin oluşturulması ve 7 gün 24 saat çalışan Pronet Alarm ve Çağrı Merkezi’nin koruduğumuz mekanları her an gözlemliyor olması” diyor.

Ülkemizde alarm ihtiyacının çok fazla olduğunu belirten Kastro, “Ülkemiz çok büyük bir potansiyele sahip. Amerika’da evlerin yüzde 20’sinde, Avrupa’da ise yüzde 12-15’inde güvenlik sistemleri var. Türkiye’de bu oran binde 5. Türkiye’de yaklaşık 17 milyon hane ve 2 milyon işyeri olduğu düşünülürse, daha çok yolumuz var. Ülkemizde her 6 dakikada bir hırsızlık olaylarının yaşanması nedeniyle elektronik güvenlik sektörü ihtiyacı da çok büyük. Ayrıca sektöre baküğımızda elektronik güvenlik sistemi kuran binlerce kayıtlı firma olduğunu da görüyoruz. Karlı bir pazar arayan ve pazardaki büyümeyi fırsata dönüştürmek isteyen girişimciler için oldukça cazip olan sektörümüze her yıl yeni şirketler katılmaya devam ediyor. Tabi bu firmaların hepsi için bir pazarın mevcut olduğunu söyleyemiyoruz” diyor.

Saniyeden kısa sürede müdahele
Mekanlardan gelen herhangi bir alarm durumunda, sinyallerük olarak Pronet Alarm ve ÇağrıMerkezi’ne düşüyor. Pronet Alarm ve Çağrı Merkezi, gelen alarmm senaryosuna göre, önceden kararlaşünldığı şekilde hareket ediyor. Merkezdeki görevliler, saniyeden kısa sürede mekan sahibi, güvenlik güçleri, ambulans ya da itfaiye gibi aboneler tarafından önceden belirlenen prosedürde gerekli birimleri olay yerine yönlendiriyor. Bu süreçte Pronet Alarm ve Çağrı Merkezi’ndeki personeli her an müşterinin yanında oluyor. Merkez, istenildiği takdirde işyeri aboneleri için belirtilen saatler doğrultusunda kurulmayan sistemlerin ve izinsiz gerçekleşen giriş çıkışların profesyonel takibi ve bügilendirümesini de gerçekleştiriyor.

LPG sızıntısı ve su baskınlarında da devrede
Kurulan güvenlik sisteminin donanım ve içeriğini belirlerken, mekanı keşfe giden güvenlik uzmanlarının yaptıkları risk analizi ve mekandaki yaşam senaryosu dikkate alınıyor. Kastro, “Tabi mekan sahibinin özel talepleri de burada dikkate almıyor. Ancak hangi ekipmanların kullanılacağı genel olarak mekanın durumuna ve güvenlik zaaflarına bağlı olarak değişiyor. Çeşitli türdeki hareket algılayıcıları, kamera sistemleri, doğalgaz, LPG ve karbon monoksit dedektörleri en çok kullanılan teknik ekipmanlarımız arasında yer alıyor” diyor.

Kastro, alarm paketlerinin kapsamım şöyle açıklıyor: “Ev ve işyeri sahipleri için öne çıkan hizmetimiz, 5 korumalı bir güvenlik çözümü olarak sunulan Pronet Güvenlik Paketi. Paket, hırsızlık başta olmak üzere, yangın, gaz kaçağı, acil sağlık ve panik durumlarına karşı Pronet Alarm ve Çağn Merkezi’nden 7 gün 24 saat izlenen komple bir güvenlik sağlıyor. Pronet Güvenlik Paketi’yle birlikte sunulan gaz dedektörleri, LPG sıkışmalarına, doğalgaz sızıntılarına ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı etkin bir uyarı sistemi olarak öne çıkıyor. Yine sisteme tercihe göre eklenebilecek su dedektörleri üe su baskınları da erkenden tespit edilip gerekli yönlendirmeler yapuabiliyor.”

Hürriyet/Eda Utku

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

CMC Çağrı Merkezi, Kağıthane’ye Taşındı!

Türkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden biri olan CMC, İstanbul Kağıthane’deki yeni merkez lokasyonuna …