1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Maliye Takipte, Kira Geliri Gizlenemeyecek

Kira gelirini gizleyen veya eksik beyan edenlerin peşine düşen Maliye Bakanlığı, ev sahiplerini faturasından bulacak.

maliye-takipte-kira-geliri-gizlenemeyecek

Maliye bakanlığı kira gelirini gizleyen veya eksik beyan edenlerin peşine düştü. Bu doğrultuda elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinden bütün abonelerin bilgilerini alan maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı, bu bilgileri kira gelirinin beyan edilip edilmediğini anlamakta kullanacak.

Elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinden bütün abonelerin bilgilerini alan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, bu bilgileri kira gelirinin beyan edilip edilmediğini anlamakta kullanacak. Gelen veriler çapraz kontrolden geçirilerek ev sahiplerinin beyan durumu ve vergiyi doğru tutar üzerinden ödeyip ödemediği kontrol edilecek.

Bilgi gönderimi için elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerine 14 Mart 2013 tarihine kadar ilave süre tanınmıştı. Nisan ayından itibaren ise dağıtım şirketleri tüm yeni aboneleri aylık olarak İdare’ye bildirecek.

Gelen bilgiler doğrultusunda denetim ve inceleme yapılacak. İdare medya ilanlarıyla mükellefe ‘verginizi tam ödeyin’ uyarısında bulunmayı da sürdürecek.

Ev sahiplerinin elde ettiği kiranın vergiye tabi olabilmesi için yıllık kira gelirinin 3 bin liranın üzerine çıkması gerekiyor. Mesken kira gelirleri için uygulanan istisna tutarı, 2012 takvim yılında elde edilen kira gelirleri için 3 bin lira olarak belirlendi.

Bu tutarın üzerinde kira geliri elde eden kişi beyanname vermezse ödemesi gereken verginin iki katı ceza ile karşı karşıya kalabilecek. Ayrıca beyanname vermediği için özel usulsüzlük cezası da kesiliyor.

Eğer ev sahibi kira geliri elde ettiği halde beyanname vermediyse 3 bin liralık istisna tutarından da faydalanamıyor. Tespiti halinde beyanname vermeyenlerden geriye dönük olarak 5 yıllık vergi borcu faiziyle birlikte cezalı olarak tahsil edilecek.

Kaynak: CİHAN

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Değerli Konut Vergisi Beyanında Son Hafta: Hangi Konutlar Değerli Konut Kapsamına Giriyor?

Değerli konut vergisinin beyan süresi 20 Şubat’ta doluyor. Peki, hangi konutlar değerli konut kapsamına giriyor, …