1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ekonomiye Osmangazi Dopingi!

Ekonomide milyarlarca liralık tasarruf sağlaması beklenen Osmangazi Köprüsü girişimcilerin ve KOBİ’lerin de önünü açtı. Yeni sanayi bölgeleri için yatırım startı verilirken köprü girişlerinde açılan AVM’ler sayesinde birçok kişi iş sahibi oldu

ekonomiye-osmangazi-dopingi

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü hem bölge hem de Türkiye’de adeta yeni bir ekonomi yaratıyor. Ulaşım ve zaman maliyetlerinde milyarlarca liralık tasarrufun yanı sıra yeni ekonomik trendlerin ve yatırım planlarının oluşmasında da köprü büyük bir dönüşüm başlatmış durumda. Aynı zamanda Yalova ile Sabiha Gökçen arasındaki 2 saatlik yolu 15 dakikaya düşüren Osmangazi Köprüsü, bölgedeki girişimcilerin ve KOBİ’lerin de önünü açtı. Köprünün hemen yanına açılan AVM’ler sayesinde birçok kişi iş sahibi oldu. Buradaki AVM’de bine yakın personel çalışmaya başladı. Öte yandan köprünün açılmasıyla birlikte hem nakliye hem de arazi fiyatları daha uygun olduğu için depolama maliyetlerinin düştüğünü gören e-ticaret şirketleri depolarını Yalova’ya kaydırmaya başladı. Birçok girişimci de güzergâh üzerinde yeni iş yerleri açıyor. En büyük dönüşüm ise sanayi bölgelerinde yaşanacak. Bölgede birçok yeni OSB kurulması için çalışmalar başladı. Dilovası’nda sadece 5 tane OSB var. Gebze, hatta Tuzla’yı bile sayarsak 20’ye yakın OSB bu bölgede. Gebze ve Dilovası artık doyuma erişmiş ve sanayi parseli fiyatlarının da çok yüksek olduğu, sanayicinin artık ciddi olarak sıkıntı çektiği bir bölge. Bu köprüyle beraber karşı tarafa doğru zenginliğin akması bekleniyor. Yalova’da ve Balıkesir’de de OSB kurulma çalışmalarına başlandı.

39 AYDA TAMAMLANDI

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü hizmete girdi. 30 Mart 2013’te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atıldıktan sonra yaklaşık 39 ayda tamamlanan köprü, 252 metre kule yüksekliğine, 35.93 metre tabliye genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2 bin 682 metre uzunluğa sahip. Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan köprünün yapımında, 8 bin işçi çalıştı. Kuş türlerinin yaşadığı ‘Hersek Lagünü’ için kavis verilen Osmangazi Köprüsü, bu özelliğiyle de tabiata ve biyolojik çeşitliliğe verilen önemi gösteren önemli yapılar arasında yer alıyor. İzmit Körfezi’nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprü, bölgedeki arsa ve konut fiyatlarını artırdı. Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla Kocaeli’nin Gebze ve Diloavası ilçelerindeki sanayi yükünün azalması bekleniyor.

KÖRFEZ GEÇİŞİ 6 DAKİKAYA İNDİ

Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en büyük ayağını oluşturan köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak. İzmit Körfezi’nde otomobille mevcut yol kullanılarak 2 saate yakın süren güzergâh, köprü sayesinde 6 dakikaya indi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Köprü En Çok O İlçeye Yaradı: Projeler Yolda!

Kocaeli’nin Dilovası ilçesi, dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Osman Gazi Köprüsü …