1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Antalya’nın Yeni Kongre Binasını 3 Genç Mimar Çizdi!

Antalya’nın en büyük kongre ve sergi merkezi Kepez’de yapılacak. İki bin kişi kapasiteli salon projesiyle ilgili düzenlenen ulusal yarışmayı, ODTÜ’den yeni mezun üç genç mimar kazandı

Kepez Belediyesinin, Mimarlar Odası Antalya Şubesi iş birliğinde düzenlediği Kepez Belediyesi Kongre ve Sergi Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Kepez Belediyesinin, Yeşiltepe Mahallesi’nde (ORÜS alanı) yapacağı ve Antalya’nın en büyüğü olacak 2 bin kişi kapasiteli çok amaçlı salon için açılan ulusal ödüllü mimari proje yarışmasının sonuçları, Akdeniz Üniversitesi Olbia Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya için güzel ve önemli bir gün yaşandığını belirterek, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinin önemine dikkati çekti. Kongre merkezinin yapılacağı alanın metruk bir görüntü içerisinde olduğunu ve bu durumun kente yakışmadığını ifade eden Tütüncü, göreve geldiğinde ilk iş olarak buranın halka kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yeşiltepe Mahallesi’ne, kente yakışır güzellikte çok amaçlı kongre salonu yapılmasına karar verdiklerini anlatan Tütüncü, “Mimarlar Odasının kentimiz açısından gösterdiği hassasiyeti gayret yakınen takip ettiğimizden dolayı burada ortak aklı harekete geçirmek istedik” dedi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi iş birliğinde proje yarışması düzenlediklerini dile getiren Tütüncü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yarışmayı, ODTÜ’den yeni mezun Sadık Gökhan Ekinci, Doğuşcan Aladağ ve Murat Taş’ın kazandığını açıklayan Tütüncü, kültür merkezi yapımına en kısa sürede başlamayı ve temeli atıldıktan sonra bir yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, yarışmanın, sivil toplum kuruluşlarının belediyelerle iş birliği halinde çalışmaları sonucunda kentlere kazandırabilecekleri eserlerin güzel bir örneği olduğunu bildirdi. Yarışmaya 51 projenin başvurduğunu belirten Aydın, iki projenin şartnameye uymadığını kaydetti. 49 proje içerisinden birincinin tespit edildiğini vurgulayan Aydın, “Kentin gereksinimi olan bir kültür merkezinin Antalya’ya kazandırılmasıyla ilgili ilk adımın atıldığını düşünüyoruz” dedi.

Yarışmada birinci olan mimarlardan Sadık Gökhan Ekinci, projeyi tanıttı. 23 yaşındaki Ekinci, geçen Haziran’da ODTÜ’den mezun olduklarını belirterek, “Bu çok güzel bir duygu. Yakaladığımız bu büyük fırsat için çok şanslıyız” dedi.

Liseyi Antalya’da bitirdiğini vurgulayan ve arkadaşlarıyla birlikte 35 bin lira ödül kazanan Ekinci, proje için kentte uzun bir süre çalıştıklarını kaydetti.

KÜLTÜR MERKEZİ
Kepez Belediyesince yaptırılacak kongre ve sergi merkezi iki bin kişi kapasiteli olacak. Yeşiltepe Mahallesi’nde, Orman Ürünleri Sanayi (ORÜS) arazisi olarak bilinen 19 bin 28 metrekare alanda yapılacak çok amaçlı salonda 200 kişilik nikah salonu da bulunacak.

Yarışmada dereceye giren ve mansiyon kazanan projeler, bir hafta boyunca Olbia Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türkiye’ye Gelen Yabancı Turist Sayısı Ocakta 2,5 Milyona Yaklaştı

Ocak ayında Türkiye’ye gelen yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,05 artarak 2,5 …