1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

300 Yıllık Konak Ayağa Kalkıyor

Büyükşehir Belediyesince restore edilen Ali Paşa Konağı, “sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceği bir mekan” olarak kente kazandırılıyor.

300-yillik-konak-ayaga-kalkiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Altepe, kentin tarihi mirasının daha da öne çıktığını anlatarak, “UNESCO şehri olan Bursa, artık bir evrensel değer ve bir dünya mirası. Tüm dönemlerin izleri Bursa’da ortaya çıkarılıyor. Bursa, bu konuda hem Avrupa’da hem dünyada örnek olarak gös terilen şehirlerin başında geliyor” dedi.

300 Yıllık Eser

Başkan Altepe, bu kapsamda yapılan çalışmalarla tarihi bölgeler ve sultan külliyelerinin yanında tarihi semtlerde de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kaybolmak üzere olan eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayan Altepe, “Zamanla eriyen, çöken sivil mimarlık örneği yapıları da gerçek değeriyle buluşturuyoruz. Ahşap olması nedeniyle çok fazla dayanamayan ve belli bir zaman sonra mutlaka bakım görmesi ve yenilenmesi gereken binalardan biri de Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’ydı. Yaklaşık 300 yıllık eser, 1700’lü yıllardan yani 18. yüzyıldan kalma ve Bursa’nın en önemli konaklarından biriydi. Yok olmak üzere olan bu konak, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Projeleri tamamlandı, restorasyon ve rekonstrüksiyon işleri hızla sürüyor. Yaklaşık bin metrekare inşaat alanı var. Bahçesiyle birlikte çok güzel bir yaşam alanı” diye konuştu.

Eylülde Açılacak

Başkan Altepe, çatısından zeminine, duvarlarından döşemelerine ve merdivenlerine kadar özgün kimliğiyle tekrar ortaya çıkarılan yapının, sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacağını söyledi. Ali Paşa Konağı’nm özgün kimliğiyle eylül ayı içinde hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bursa’da Kentsel Dönüşüm: 560 Bin Yapının 100 Bini Riskli

Bursa’da olası bir depremin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için yapı stokuyla ilgili kentsel dönüşüm …