1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yunanistan’da Fakirleşen Halk, Evde Odun Sobası Yakıyor!

Yunanistan’da mazot talebi düştü, odun sobası yok satıyor… Kaloriferlerini biyokütle çeşidi yakıta çeviren Yunanlılar kalorifer kazanlarında zeytin ve şeftali çekirdeği yakmaya başladı. Böylece % 50 tasarruf sağlıyorlar

İflasın eşiğine gelen Yunanistan yeni hükümetle krize çare ararken halk fakirleştikçe alternatif ısınma araçlarına yönelmeye başladı. Yunanistan’da odun sobaları yok satıyor. Başkent Atina’da, daha önce kalorifer ve klimalarla ısıtılan çok sayıda konut ve işyerleri, akaryakıttaki pahalılık ve gelirlerin azalması nedeniyle odun ve gaz sobası gibi geleneksel ısınma araçlarına yöneldi. Yunan halkının eski ısınma yöntemlerine geri dönmesiyle, mazot talebinde büyük düşüş kaydedildi. Odun talebi ise arttı.

MAZOTA TALEP DÜŞTÜ
Yunanistan Akaryakıt Bayileri Federasyonu Başkanı Mihalis Kusis yaptığı açıklamada, kaloriferler için daha önce bin litre yakıt alan apartmanların bu yıl sadece 500 litreyle yetindiklerini belirterek, mazot piyasasındaki satışların beklentilerin yüzde 50’sinin altında bulunduğunu söyledi. Son günlerde hava sıcaklığında önemli düşüş kaydedilmesine rağmen satışlarda değişiklik olmadığını ifade eden Kusis, bunun nedeninin vatandaşların alternatif ısınma araçlarına yönelmesi olduğunu belirtti. Kusis, “Böyle giderse, özellikle Atina bölgesinde orman kalmayacak” dedi.

ÇEKİRDEK YAKIYORLAR
Daha ucuz ısınma arayışı içinde olan Yunan halkı kaloriferlerini de “biyokütle” çeşidi yakıta çevirdi. Özellikle Mora Yarımadası’nda ve Kuzey Yunanistan bölgelerindeki kalorifer kazanlarında zeytin çekirdeklerini yakıt olarak kullanan vatandaşların bu şekilde yüzde 50’ye varan bir tasarruf sağladıkları bildirildi. Pellas bölgesinde ise bazı vatandaşların kendi geliştirdikleri özel bir sistemle şeftali çekirdeklerini “ideal” bir biyokütleye dönüştürerek, petrol ve doğalgaz yerine kullandıkları belirtildi.

SABAH

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

2019 İnşaat Maliyet Bedelleri Belirlendi

Emlak vergisine esas olmak üzere gelecek yıl uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi. …