1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yapı Fuarı Ankara 2010, Bakan Demir’in Katılımıyla Açıldı

‘Yapı’nın tüm süreçlerinde yer alan, binlerce ürün ve hizmeti tek bir çatı altında toplayan, çeşitlilik içeren örnekleri karşılaştırma fırsatı vererek malzeme seçiminde kolaylık sağlayan, sektördeki en yeni teknoloji ve gelişmelerin sergilendiği, uygulamadaki çözüm önerilerini uzman görüşleri ile değerlendirme fırsatı sunan, yarattığı iş olanakları ile sektöre ticari fayda sağlayan Yapı Fuarları büyüyor, sektöre olan katkısını büyütüyor. Yapı sektörü ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen ve Türk yapı malzemesi sektörünün en köklü, en büyük buluşmaları olan Yapı Fuarları’nın Ankara ayağı kapılarını açtı. Bu yıl 23. kez yapı profesyonellerini buluşturan Yapı Fuarı Ankara 2010’un açılışı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapı Fuarı Ankara 2010, Bakan Demir’in Katılımıyla Açıldı

Bakan Demir: Yarım asıra yaklaşan YEM, bu tür özel gayretlerin, ülkenin kalkınmasında ne kadar önemli olduğunu gösteriyor

Fuarın açılışında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ‘meslekte bir abi ve duayen’ olarak tanımladığı YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol’un öncülüğünde neredeyse yarım asırı geride bırakacak olan YEM’in ve onun düzenlediği fuarların, bu gibi özel gayretlerin, ülkelerin kalkınmasında ne kadar önemli olduğunun bir örneği olduğunu söyledi. Yapı sektörünün Türkiye için öncü bir sektör olduğunu ve milli ekonomide üçüncü sırada yer aldığını vurgulayan Demir, sıralamada en üste çıkmak için de emin adımlarla ilerlediğini belirtti ve şöyle devam etti.

“Türkiye, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde artık ikinci sıraya yerleşti; birinci sırayı da gözüne kestiriyor. Hepimizin buna göre yapılanması gerekiyor. Kamu, kendini buna göre yapılandırmalı, sektör yatırımları buna göre tasarlanmalı, malzeme üretiminde ve bunun iç / dış pazarlara sunuluşunda buna göre stratejiler üretilmeli. Çünkü coğrafyamızın bulunduğu yer, sektörün özellikleri ve nitelikleri, bizim girişimcilerimizin insan yapısının özellikleri ve refleksleri, aslında bize bunu sunuyor gibi görünüyor. Bu noktaya ulaşmada da özellikle fuarcılığın, tanıtımın, iletişimin çok önemli katkıları olduğu, olacağı ortada”.

“Ufak tefek gayretlerle dünyada üst sıralara çıkamazsınız”

“Rekabetin yoğun, üretimin ve teknolojik gelişmenin çok hızlı olduğu, ticari şartların çok hızlı değiştiği bu alanda istikrarlı ve kalıcı bir büyümenin sağlanmış olmasını çok önemli bulduğumuzu söylemek isterim” diyen Demir, ticaretin ısrarlı bir takibi de beraberinde getirmesi gerektiğini, artık ufak tefek gayretlerle dünyada üst sıralarda yer bulmanın söz konusu olmadığını aktardı.

Özel sektörün ve kamunun, çok iyi organize olması ve çalışması gerektiğini savunan Demir, Bakanlık olarak yapı sektörüyle düzenli bir çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda yapı denetiminin Türkiye genelinde yaygınlaştırıldığını ve 2011 yılında çalışmaya başlayacağını açıkladı. Demir, yapı müteahhitliği sektörünü de kayıt altına almaya hazırlandıklarını, ‘devrim’ olarak nitelendirdiği projenin de 2012 yılında yürürlüğe gireceğini söyledi; sertifikalı, belgeli usta çalıştırma konusunda da çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bayraktar: Yatırım iklimi güzelleştirilmeli, müşteri memnuniyeti öne çıkarılmalı

Açılışta konuşan Erdoğan Bayraktar ise yatırım ikliminin güzelleştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Artık sadece yatırımcının değil, müşterinin de seçici hale geldiğini belirten Bayraktar, bu anlamda müşteri memnuniyetini öne çıkaracak çalışmalar yapılmasının gerekliliği üzerinde durdu. “İnşaat malzemeleri bakımından Türkiye dünyada birinci ligdedir; en ileri malzemelerini üretiyoruz” diyen Bayraktar, ucuz ürün sunarak piyasa üzerinde baskı kurmaya çalışan Çin’le ise kamu ve özel sektör işbirliğiyle rekabet edilebileceğini söyledi.

Bayraktar, teknolojiyi tanıyan, bilen, iyi okuyan, kaliteli iş üreten ara teknik elemanları yetiştirmenin de bir başka önemli konu olduğunu aktardığı konuşmasında, Türkiye’nin artık bunun farkında olduğunu, mesleki teknik okulların son yedi yılda arttığını ve artmakta olduğunu ifade etti.

TOKİ’nin şu ana kadar yaptığı çalışmalara da değinen Bayraktar, bundan sonraki iki ana kulvarlarından birinin kentsel dönüşüm ve düşük gelir gruplarına yönelik konut üretimi, diğerinin de devletin elinde atıl durumda bulunan, problemli arazilerin devlete geri kazandırılması olduğunu vurguladı.

Yapı Fuarı Ankara 2010, Bakan Demir’in Katılımıyla Açıldı

23. Uluslararası Yapı Fuarı Ankara, 23 – 26 Eylül 2010, Altınpark Expo Center

“11 bin 500 m2 alanda, 210 katılımcı firma, binlerce ürün çeşidi, 30.000 ziyaretçisiyle 23 yıldır bölgesinin lideri”

Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Yapı Fuarı Ankara, 30 bin ziyaretçi potansiyeli ve 11 bin 500 m2’lik sergileme alanıyla Ankara’nın en büyük fuarlarından biri. Başkent Ankara’da özellikle kamu yatırımlarında karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri izleme imkânı sağlayan fuar, yapı sektörünü bölgenin gündemine taşıyacak.

1988 yılından bu yana düzenlenen ve bölgenin en büyük ticaret platformlarından olan Yapı Fuarı Ankara, Başkent merkezli olmak üzere tüm bölgedeki firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını, yatırımcılarını sektör profesyonelleriyle iletişime geçirerek, yeni iş ve yatırım olanakları yaratacak büyük fırsatlar sunuyor. Yapı sektöründeki en son teknoloji, ürün ve hizmetlerin sunulduğu fuarda ziyaretçiler, tek bir çatı altında yer alan 2.000’den fazla ürün segmentindeki ürün ve hizmetleri inceleyerek, katılımcı firmaların üst düzey yetkililerinden görüş ve önerilerini alarak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi edinme fırsatı elde ediyor.

Geçen yıl 27 bin 342 ziyaretçisi olan Yapı Fuarı Ankara’yı, ulusal ve uluslararası alanda yapılan yoğun tanıtım ve duyuru çalışmaları, Türkiye genelindeki ticaret ve meslek odalarının üst düzey yetkilileri, iş adamları birlikleri ve satın alma heyetlerine özel hazırlanan fuar ziyaret organizasyonları ile bu yıl 30.000 yapı profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca fuara katılıp ürününü sergilemek isteyen firmalara KOSGEB katılım desteği sağlıyor.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

CHP’li Belediyenin O İddiasına Yalanlama!

Kadıköy Belediyesi’nin, Rıhtım Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın kaldırılacağı iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’nden yanıt geldi. Kadıköy Belediye …