1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Varyap Meridian, Genç İnşaat Mühendislerine Örnek Oldu!

Varyap Meridian, genç inşaat mühedisleri için örnek çalışma oldu… ODTÜ ve Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Genç-İMO üyesi 40 öğrenci Varyap Meridian’ı ziyaret etti ve proje hakkında bilgiler aldı…

İstanbul Batı Ataşehir’deki yeni Finans Merkezi’nde inşası devam eden Varyap Meridian, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) üyesi ODTÜ ve Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyan 40 öğrenci tarafından ziyaret edildi. Öğrencilere, Varyap Meridian Proje Müdürü Yüksel Barutçu, Yeşil Bina Bölüm Sorumlusu Çağla Eker ve IK Sorumlusu Işıl Uzun tarafından, projenin mimarisi hakkında teorik ve pratik bilgiler verildi. Varyap Meridian, son olarak Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri dünya karmasında “2010 Yılının En İyi Mimari Projesi” ödülünü kazanmıştı.

Türkiye’nin ilk LEED kayıtlı sürdürülebilir yeşil karma konut projesi olan Varyap Meridian, inşası, ilgi görmeye devam ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen Varyap Meridian projesini inceleme gezisinde öğrencilere, Yeşil Bina Bölüm Sorumlusu Çağla Eker, projenin mimari tasarımı, inşaatta kullanılan yenilikçi teknolojiler ve enerji tasarruflu uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Varyap Meridian Proje Müdürü Yüksel Barutçu’nun öğrencilerin proje ile ilgili sorularını yanıtlamasının ardından ise Varyap Meridian şantiyesi gezildi.

Güneş panelleri ve rüzgar tribünü ile gelen enerji tasarrufu
Çağla Eker, şantiye gezisi ile öğrencilere projenin tüm aşamaları hakkında teorik ve pratik bilgiler verdi. Projeye yeşil bina özelliği ile birlikte yenilenebilir enerji kaynakları entegre edildiğini belirten Eker, elektrik üretecek olan güneş panelleri ve rüzgar türbinleri ile binaların ortak mahal elektrik ihtiyacının bir kısmının karşılanacağını söyledi. Eker, sistemin ayrıca binaların aidat bedellerini azaltarak, konut sakinlerinin önemli ölçüde tasarruf sağlayacağını anlattı.

Binaların doğal havalandırmasına teraslanma mimarisi
Fosil yakıt kullanımını ve karbondioksit salınımını azaltmak için yapılan bu çevreci uygulamanın, Varyap Meridian’ın örnek proje özelliklerinden sadece birisi olduğuna işaret eden Çağla Eker’in, verdiği bilgiye göre, binalar, kimi zaman tek yönde kimi zaman iki yönlü teraslanarak yükseldi. Teraslanma mimarisi, binaların doğal havalandırılması için bir araç olarak kullanıldı. Peyzaj tasarımına, arsanın doğal bitki örtüsü ve topografik yapısı yön verdi ve projenin önemli tasarım öğelerinden diğerini oluşturdu.

Varyap Meridian’ın konumlandığı 107 bin metrekarelik alanının yaklaşık yüzde 85’i yeşil alandan oluşurken, binalar bu alanının 13 bin metrekaresi üzerinde inşa ediliyor. Varyap Meridian projesinde; 20 ila 61 katlı 5 kule kapsamında; 1,500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20.000 metrekarelik ofis binası ile işletmesi uluslararası bir markaya verilmesi planlanan 5 yıldızlı otel, kongre ve iş merkezi ve 3 adet yatay ticari blok bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Adana, Geoteknik Sempozyumuna Ev Sahipliği Yapacak

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 26 ve 27 Kasım tarihlerinde, Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde iki …