1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Siding Uygulaması Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Siding uygulamasında bazı dikkat edilecek hususların gözden kaçmaması gerekmektedir. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Montajı yapılmış olan kaplama malzemeleri oluşabilecek genleşme ve buna paralel olarak deformasyonlardan etkilenmemesi için yatay olarak rahatça hareket edebilmelidir.

Siding kaplaması yüzeye monte edilirken alttaki yüzeye kilitlenme noktalarından tam şekilde kenetlenmeli ancak alttaki yüzeye sabitlenirken gerilmemelidir.

Siding, vidalama boşlıklarından ve merkezlerinden monte edilmelidir.

Kaplama sırasında siding malzemesi ile videlar arasında 1 ila 2 mm arası bir mesafe bırakılması gerekmektedir. Bu mesafe olası genleşmeler içindir. Bu mesafe bırakılmazsa bir genleşme durumunda esneme engellendiğinden dalgalanmalara sebep olur, buda istenmeyen durumdur ve geri dönüşü mümkün olmaz.

Normal genleşmeler için açıklık min. 6,5 mm den az olmamalıdır.

Siding yardımcı profiller ile bitiştiği yerlerde genleşme ve esnemeye karşı serbestçe hareket ettirilebilmeli, çivi veya vide kullanılarak bu hareketi engellenmemelidir. Çivi yada vida uygulanırken bu göz önüne alınıp dikkat edilmesi gerekir.

Siding malzemesi üzerinde gereğinden fazla vidalama ve çivileme yaparak esnemesini zorlaştırmayınız.

Ahşap siding uygulamalarında kesinlikle ama kesinlikle yaş kereste kullanılmamalıdır. Kullanılan ahşaplar ahşap koruyucu ile korunmuş yani emprenye edilmiş ve doğal yöntemlerle kurutulmuş olmalıdır. Ahşap siding ne kadar sağlam olsada alttaki yüzeyden etkilenebileceğini unutmayın. Bu yüzden alt yüzeyde kullanılan diğer yalıtım malzemelerinin TSE standartlarına uyup uymadığına dikkat etmek gerekir.

Siding Uygulamasında Kullanılan Alet ve Cihazlar

Siding uygulaması yapılırken temel olarak çekiç, gönye, su terazisi, testere, matkap vb. basit el aletleri kullanılır. Fakat bazı detaylar için farklı aletler kullanmakta gerekebilir. Bu aletlerin listesi aşağıda yer almaktadır.

– Elektrikli testere veya spiral makinesi
– Maket bıçağı
– Şerit metre
– Makas
– Kilit açma aleti
– Delik açma aleti
– Siding demonte aleti
– Su terazisi

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Melikgazi’den İnşaat Sektörüne Kalifiye Eleman

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2006 yılında Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Müteahhitler Derneği ((Kayimder) …