1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Seramik Sanat Atölyesi Sergisi Bugün Tophane-i Amire’de Açıldı!

VitrA ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin (MSGSÜ) işbirliğiyle çalışmalarını sürdüren MSGSÜ-VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nin ilk sergisi Temas, 29 Ağustos’ta Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde açıldı…

seramik sergisi,seramik sanat atölyesi,seramik sanat atölyesi tophane-i amire,tophane-i amire kültür sanat merkezi,vitra seramik sanat atölyesi

13 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek sergide, atölyenin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen, MSGSÜ Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü öğrencileriyle çalışan sanatçı Ole Lislerud’un son çalışmaları izlenebiliyor. Sergide ayrıca, seramik sanatına yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla 1957 yılında Dr. Nejat Eczacıbaşı’nın kurduğu VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nin kilometre taşlarını aktaran bir zaman çizelgesi de yer alıyor.

Biri eğitimde diğeri sektörde öncü iki kurumun işbirliği kapsamında, her yıl 2 yabancı ve 2 Türk sanatçı, MSGSÜ-VitrA Seramik Sanat Atölyesi’ne davet edilecek. Programa başvurarak Danışma Kurulu’nca uygun bulunanların atölyeyi kullanmaları da mümkün olacak. Ayrıca, üniversite bünyesinde “MSGSÜ-VitrA Çalıştayları” düzenlenecek.

MSGSÜ-VitrA Seramik Sanat Atölyesi, üniversite öğrencileri ile seramik sanatçılarını bir araya getirerek, sanatsal gelişimlerine katkı sağlamayı ve bakış açılarını genişletmeyi amaçlıyor.

Ole Lislerud ve “Temas”

Norveçli sanatçı eserlerinde, modern topluma ait imgeleri; antik yazıtlar, dini metinler ve tarihi unsurlarla harmanlıyor. Yeniyle eskiyi, zihinsel ve görsel olanı bir arada sunduğu çalışmaları, izleyenleri zamanda çelişkilerle dolu ve kışkırtıcı bir yolculuğa davet ediyor. Kaligrafi, graffiti ve resim sanatının çizgileriyle mimari formlardan beslenen Lislerud, seramik panel ve levhalara resmettiği tasvirlerle, antik ve çağdaş olan arasında köprü kuruyor.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.