1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Saraybosna’da İlk Kez Ramazan Kitap Fuarı Düzenlendi!

Bu yıl ilk kez düzenlen kitap fuarına Saraybosnalılar büyük ilgi gösterdi .Fuar kapsamında toplanan kitaplar, Sırp bölgesinde bulunan ve kitap sayısı yetersiz olan Zvornik kentindeki kütüphaneye bağışlandı

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bu yıl ilk kez düzenlen Ramazan kitap fuarı büyük ilgi görürken, fuar kapsamında yürütülen bağış kampanyasında toplanan kitaplar, Sırp bölgesinde yer alan ve kitap sayısı yetersiz olan Zvornik kentindeki kütüphaneye bağışlandı.

Başkent Saraybosna’da 9 Ağustos’ta ülkenin farklı şehirlerinden çok sayıda yayınevinin katılımıyla başlayan ilk Ramazan kitap fuarı, yarın sona erecek.

Fuar organizasyon komitesi, fuarda boyunca yürütülen kampanya çerçevesinde hediye kutusunda toplanan kitapların, Bosna Sırp Cumhuriyeti bölgesinde olan ve yeterli kitap olmadığı için kapanma tehlikesi bulunan Zvornik Kütüphanesi’ne bağışlanmasını kararlaştırdı.

Connectum Yayınevi’nin müdürü ve fuarın organizatörü Ayet Arifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek’in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti’ndeki mevcut yasalara göre, bir kütüphanenin aktif olarak çalışabilmesi için 5 bin kitabı barındırması gerektiğini belirtti. Zvornik’teki kütüphanenin bin kitap eksiği olduğunu vurgulayan Arifi, kampanyanın Zvornik kütüphanesini kapanmaktan kurtarmaya yönelik olduğunu ifade etti.

Fuar organizatörleri ve yayınevi temsilcileri de fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Fuar süresince, yazar buluşmaları, tasavvuf ve ilahi konserleri düzenlendi, fotoğraf ve hat sergileri açıldı.

Her gün 500 adet Ramazan pidesi dağıtılması fuara ayrı bir renk katarken, fuarın sonu günü olan yarın, Boşnak yapımı helva dağıtılacak.

Türk Dili ve Edebiyatı eserlerinin de yer aldığı fuarda, Türkçe kitaplar ve Türk yazarlarının farklı dillere çevrilen eserleri, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.