1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Şantiye Nedir?

1- Yapı sektöründeki en ağır çalışma ortamına sahip alandır. Şantiyede çalışan adamın bayramı, gecesi gündüzü, haftasonu olmaz, karı kışı, yağmuru çamuru, tozu toprağı olur. yeri gelir şehir şehir gezersiniz. Ailenizle kız arkadaşınızla bir pazar oturup beraber kahvaltı edemezsiniz. Bir süre sonra insanlar sizi programlarina dahil etmemeye başlarlar çünkü bilirler ki siz sürekli çalışmaktasınızdır.
Bütün şantiyelerdeki temel prensip az adamla, az zamanda çok iş kotarmaktır, bütün işler acildir, bütün işler önceliklidir.. Ve tüm bu ağır iş şartlarına rağmen şantiyede çalışan mimar&mühendisler hakettikleri ücreti ne yazık ki alamazlar.

2- Üniversiteden yeni mezun olmuş bir mühendisin, okulda iken farkında olmadığı başka bir dünyayı tanımak, piyasayı, terminolojiyi öğrenmek ve tez vakitte olgunlaşmak için kullanabileceği kısa yol.

3- İnşaata girmek tehlikeli ve yasaktır” uyarısının bulunduğu yer. Keşke vaktiye bu uyarıyı dinleseydim denir hep.

4- Baretsiz girilmeyen alandır.

5- Arıza insanların buluşma mekanı. Aklı başında birine rastlama olasılığı son derece düşüktür zira akıllı adam yanlışlıkla gelme gafletinde bulunsa bile akıllı olduğu için uzun süre durmaz gider. Şartlar gitmesini engelliyorsa o da bir süre sonra diğerlerine ayak uydurur ve geri dönülmez bir yola girer. Şantiyede çalışmaya alışmış bir insan için ofis ortamında çalışmak son derece sıkıcı ve monotondur. Nasıl ki ofis ortamında çalışanlar şantiyede çalışanları mühendis, mimar bile olsa amele gibi görüyorsa, şantiye çalışanı da ofistekileri tek tip giyinmiş sıkıcı penguen ordusu gibi görür. Şantiye farklı bir dünyadır, dışarıdakiler içeridekileri anlamaz, içeridekilerde dışarıdakileri anlamaz.

6- Fevzi akkaya’nın kısa tanımı ise şöyle :

“Yapılacak işin, kâfi emniyetle zamanında, şartnamesi isteklerine uygun olarak yapılmasını ve bitirilmesini sağlamak için kurulan tezgâha şantiye derler.”

7- Toz, toprak, çamur, muhtelif renklerde baret, bıcır bıcır öten telsizler, bol miktarda karmaşa, çeşitli ebatlarda, içi muhtelif niteliklerde malzemelerle yüklü kamyonun yüksek streste hrmanlanmasınyla oluşan bir garip dünya.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mimar, Mühendis ve Tekniker Kariyer İlanları – 2 Kasım

ERZURUM merkez ve ilçelerindeki Toki şantiyelerinde çalışmak üzere deneyimli İnşaat Mühendisi ve İnşaat Teknikeri aranmaktadır. …