1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Sakıp Sabancı ve Başarı Sırları…

Kuruluşundan beri Hacı Ömer Sabancı Holding´in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmış olan Merhum Sakıp Sabancı, 7 Nisan 1933 tarihinde Kayseri´nin Akçakaya köyünde fakir bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Çok genç yaşlarda, Bossa Un Fabrikası´nda veznedarlıkla iş hayatına başladı. Sırasıyla, Çiftlik Müdürü ve Bossa Tekstil İşletmesi Müdürü oldu. Babasının 1966 yılında vefatından sonra kurulan Sabancı Holdingin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

1964 yılından itibaren, 25 yıl müddetle Adana ve Kocaeli Sanayi Odaları; Türkiye Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Üyeliği ve Başkanlığı yaptı. 1986 yılında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği TÜSİAD´ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Sakıp Sabancı, 1987 – 1990 yılları arasında Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı’nı yaptı. Sabancı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA)´nın kurucuları arasındaydı.

Sabancı´nın “İşte Hayatım”, “Para Başarının Mükafatıdır”, “Gönül Galerimden”, “Rusya´dan Amerika´ya, Gezdiklerim Gördüklerim”, “Ücret Pazarlığı mı, Koyun Pazarlığı mı?”, “Gelişen, Değişen Türkiye”, “Daha Fazla İş, Daha Fazla Aş”, “Doğu Anadolu Raporu”, “Başarı Şimdi Aslanın Ağzında” , Hayat Bazen Tatlıdır”, “Bıraktığım yerden Hayatım”, “Herşeyin Başı Sağlık”, İngilizce ve Japonca yayınlanan “This is My Life” ile İngilizce yayınlanan “Turkey: Changing and Developing” adlı ondört kitabı vardır.

Sakıp Sabancı´ya 1984´de Eskişehir Anadolu Üniversitesi, 1986´da Amerika´nın New Hampshire Universitesi, 1992´de İstanbul Yıldız Üniversitesi, 1993´de Kayseri Erciyes Üniversitesi, 1997´de İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi, Edirne – Trakya Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi, 1998´de Washington Southeastern Üniversitesi (ABD), 1999´da Çukurova Üniversitesi ve 2002´de Kırıkkale Üniversitesi tarafından “Fahri Doktorluk” ünvanı verilmiştir.

Sakıp Sabancı, ayrıca 1987 yılında “Belçika Kraliyet Nişanı” ve 1992´de Japon Hükümeti tarafından verilen “Kutsal Hazine Altın ve Gümüş Yıldız Nişanı” ile 2000 yılında, Sabancı Üniversitesi Müzesi´ne bağışladığı ve “Altın Harfler” adı altında Türk Hat eserlerinin ve tablolarının ilk defa Louvre Müzesi´nde sergilenmesini sağlayarak Fransa´da Türk kültürünü tanıtmadaki başarılı katkılarından dolayı Fransız Hükümeti tarafından “Legion d´honneur” Şeref Nişanı ile onurlandırılmıştır.

Sakıp Sabancı´ya 1997 yılında Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Üstün Hizmet Madalyası”; İsviçre-Zürih´teki Avrupa Ekonomi Enstitüsü tarafından “Avrupa Kristal Dünya Ödülü” ve Hukukun Egemenliği Derneği tarafından da “Kaliteli İnsan Onur Ödülü ” verilmiştir.

Sakıp Sabancı 1999 yılında New York´da FABSIT Vakfı tarafından “Yılın İşadamı” ödülünü, Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA) tarafından “Türkiye Tanıtım Ödülü” almıştır.

Türkiye genelinde birçok caddeye “Sakıp Sabancı” adı verilmiştir. Sabancı Türkiye´de Artvin, Erzurum, Kırıkkale illeri ve Torbalı beldesi ile ABD´de New Hampshire, Houston ve Beverly Hills kentlerinin “Fahri Hemşerisi” seçilmiştir.

Sakıp Sabancı evli, 3 çocuk babası ve 1 torun sahibiydi. Sakıp Sabancı 10 Nisan 2004 tarihinde vefat etmiştir.

BAŞARININ ALTIN KURALLARI
1- Hedefinizi belirleyin
2- Ayran gönüllü olmayın
3- Zigzak yapmayın
4- Güçlük ile başarısızlığı birbirinden ayırın
5- Cepheyi daraltın dar cepheden hücuma geçin
6- Geçmişe bağlanmayın ancak ders alın
7- Ustanın yanında çırak olun işi öğrenin
8- Tek adam olma devrini kapatın
9- Show yapmayın
10- Başarıya ulaşanları inceleyin
11- Kendi çalışacağınız takımı kurun
12- Çekirdek kadroyu kaçırmayın
13- Başarıyı para ile mükafatlandırın
14- Adam yetiştirin ve takımınızı koruyun
15- Masada oturan yönetici olmayın
16- Takım arkadaşlarınıza saygı duyun
17- Çağdaş imkanlardan yararlanın
18- Bilgili olun bilgi değişimini izleyin
19- En iyilerle çalışın
20- Parayı sevin
21- Ucuz adam olmayın
22- Ailenizle işinizi ayırmayı asla ihmal etmeyin
23- Kendi başınıza filizlenin
24- Yaşınızı işinize bulaştırmayın
25- Risk almaktan korkmayın
26- İşinize politika karıştırmayın
27- Devletle ticaret yapmayın
28- Başarıyı paylaşmayı bilin
29- Verginizi ödeyin
30- Topluma karşı saygılı olun
31- Adınızı temiz tutun
32- Daima güvenilir olun
33- Dünyada yalnız siz yoksunuz başkaları da var
34- Yağcı olmayın yağcılardan uzak durun
35- Hırçın olmayın
36- Başarıyı üstün güç olarak kullanmayın
37- Dinlenmeyi bilin
38- Küçük çevrenin içine kendinizi mahkum etmeyin
39- Rakiplerinizle dost olun
40- Farklı fikirleri ve kişileri dinleyin
41- Başarınızı paranızı ve şöhretinizi taşımayı bilin
42- Başkalarını dinlemeyi bilin
43- Ayağınızı yorganınıza göre uzatın
44- Birçok işi aynı anda yapmayın
45- Özgün olun
46- Geçmişle vedalaşın
47- Yaşayarak ölün yaşamadan ölmeyin
48- Bir numara olun
49- Değişen şartlara uyun
50- Arkanızda eser bırakmak için mücadele edin

Sakıp Sabancı
sabanci.com

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türk İnşaat Sektörünün Devleri Hızla Globalleşiyor!

Bizde altyapı sorunları var. Türk müteahhitleri dünyada ikinci sırada. Biz sizinle çalışmak istiyoruz.” Venezüella lideri …