1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Renklerin Yaşamımızda Psikolojik Etkileri

Günümüzde değişen trendler, moda ve tüm tüketim alışkanlıklarımız devamlı bir değişim göstermektedir. Her sabah güne farklı bir psikoloji ile başlıyoruz. Bazen üzerimize giydiğimiz renkleri, bazen de yaşadığımız mekanlardaki renkleri değiştirmek istiyoruz. Bu durumda renklerin psikolojik etkilerini bilmekte fayda var.

Sıcak renkler; (Kırmızı, Turuncu ve Sarı) Her zaman neşeli, enerjik, dikkat çekici ve hatta büyüleyici renk tonlarıdır.

Kırmızı: Bu renk hareket, canlılık ve fiziksel gücü simgelemekle birlikte aşkın ve ihtirasında rengidir. Bunun yanında çok fazla kullanıldığı zaman ise olumsuz tarafları da olabiliyor; duyarsızlık, kızgınlık gibi…

Turuncu: Turuncu sevenlerin tabiatında; modernlik, dışa dönüklük, başarı, çekicilik, arzu ve umut dolu olmak hep vardır. Bununla birlikte bu renk, girişken, sıcakkanlı, iyimser, coşkulu, sıcak, yakın ve içinden geldiği gibi davranan insanların da rengidir.

Sarı: Bu renk parlaklık, açıklık ve berraklığın rengidir ve canlılığı – iyimserliği simgeler. İnsana çoşku ve hareket getirir. Bunun yanında yine çok fazla kullanıldığında ise zihinsel karışıklık gibi olumsuz tarafları da olabilmekte.

Soğuk Renkler; (Mavi, Mor ve Yeşil) Daha çok rahatlatan, ferahlık ve sakinlik veren renklerdir.

Mavi: Derin duygular, sakinlik, güven, sadakat, sorumluluk, barış, sevgi, umut, inanç ve özgür duyguları simgeler. Fazla kullanıldığında ise aşırı hayalperestlik, aşırı duygular, tekdüzelik ve tembellik gibi olumsuz tarafları olabilmektedir.

Mor: Mor rengi, maviden netlik, berraklık, üstünlük ve derin duygular gibi özellikleri almıştır. Bu renk kırmızıdan da çekicilik ve erotizm gibi özellikleri taşımaktadır.

Yeşil: Umudu, Canlılığı ve baharı simgeleyen renktir yeşil. İyimser, duygulu, özgüvenli ve tutarlı insanların tercih ettiği renktir.

Kaynak: Panorama Sanat

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.