1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Pratik İskele, Rotasını Yurtdışına Çevirdi!

İnşaat sektörünü ‘pratik iskele sistemi’ ile tanıştıran Pratik İskele, patentine sahip olduğu ürünle üretim alanını büyüterek, makine parkurunu güçlendirdi.

pratik-iskele-rotasini-yurtdisina-cevirdi

İnşaat sektörünü ‘pratik iskele sistemi‘ ile tanıştıran Pratik İskele, patentine sahip olduğu ürünle üretim alanını büyütüyor. 1996 yılında inşaat iskele ve kalıp sistemleri alanında Kayseri OSB’de kurulan firma sektörde hızla büyüyen, gelişen, kendini yenileyen bir üretici konumuna gelerek yapı sektöründe ki deneyim ve uzmanlığıyla önde gelen üreticilerinden biri olmuştur.

İnşaat sektörünü ‘pratik iskele sistemi‘ ile tanıştıran Pratik İskele, patentine sahip olduğu ürünle üretim alanını büyüterek, makine parkurunu güçlendirdi. Firma, yurtiçinde yoğun ilgi gören ürününün yurt dışında ki pazar payını artırma hazırlığında.

Geliştirdikleri sistemin inşaat sektörüne sunduğu kolaylıklardan bahseden Pratik İskele Limited Şirketi Pazarlama Müdürü Emin Gönen, “Patentini aldığımız ürün, TS EN 12810-1,12810-2,12811-1,12811-2 gibi Çalışma Bakanlığı standartlarına uygun ve AB standartlarında. Hızlı bir şekilde kurulan iskele sistem, zamandan kazandırıyor. Patenti alınmış, seri üretimi firmamız tarafından yapılan pratik iskele sistemleri kurulum kolaylığı, kullanışlı olması, yüksek emniyet değerleri ve dayanıklılığı konusunda her ihtiyaca cevap veriyor. Bu sistem, iskele sektöründe devrim niteliğinde bir gelişme” dedi. Ürünün inşaat sektöründe aranan bir sistem haline geldiğini kaydeden Gönen, “Pratik iskele, cephe sıva ve boya işlerinde, cephe giydirme ve kaplama işlerinde, açık hava reklamcılığında, asansör boşluklarında, gemi inşası ve bakımı işlerinde, tribün ve sahne oluşturulmasında kullanılabilecek çok amaçlı bir iskele sistemi. Hızlı bir şekilde kurulan pratik iskele sistemi, zamandan kazandırırken uzun ömürlü olması nedeniyle toplam maliyetler dikkate alındığında oldukça ekonomik. Aynı zamanda fazla yer kaplamadan stoklanabilen bir iskele sistemi” bilgisini verdi.Gönen, üretim faaliyetlerimizi 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 8 bin metrekarelik bir alanda,12 ‘si idari personel olmak üzere toplamda 113 personelimizle sağlıyoruz dedi.

Marka değerini artırma yönünde çalışmalar yapacaklarını ifade eden Emin Gönen, ürünlerine yoğun talep olduğunu söyledi. Üretim kapasiteleri hakkında bilgi veren Gönen “Sistemin verimli olması, kalite, teknik destek, müşteri memnuniyeti gibi unsurların bir arada olmasından kaynaklanan yoğun bir talep mevcut. Firmamız her yıl üretim kapasitesini artırıyor. Daha teknolojik üretim bantları oluşturmaya başladık .Günlük ortalama olarak 4 metrekare cephe iskelesi üretimi yapıyoruz. Şuan için iç pazarda 15 ilde bayimiz bulunmakta ve üretimimizin yüzde 60 ‘ı yurt içine yapıyoruz. Yurt dışında ise Irak,Gürcistan ve Fransa olma üzere 3 bayiliğimiz mevcut. Ayrıca ürünlerimizin yaklaşık yüzde 40’ını 16 ülkeye de ihracat yapıyoruz” diye belirtti.

1996 yılından bu yana inşaat sektöründe olduklarını anımsatan Emin Gönen, şunları söyledi: “2001 yılında iskele kalıp sektörüne girdik. Klasik iskelelerde seri üretim yaparken, 2002 -2003 yılında Ar-Ge çalışmalarımız başladı. Uzun uğraşlar ve araştırmalardan sonra 2007 yılında günümüzde kullanılan iskele anlayışını tamamen değiştirecek yeni sistemler ortaya çıkardık. Bu süreçte çok emek verildi. Ortaya çıkanlar tamamen ekip işidir. İnşaat iskelesinde oturmuş teamülleri ortadan kaldırıp sektöre yeni vizyon kazandırdık.19 yıl boyunca hep can güvenliğini temel alan üretimler yapmaya çalıştık.Bunu günümüzde bir yasal zorunluluk olarak değil de firma prensibimiz olarak geçmişten bugüne kadar gerçekleştirmeye çalışıyoruz diye konuştu.

2016 hedeflerinden ve sektör sorunlarından bahseden Gönen, ”Üretim alanındaki ilk hedefimiz sıcak daldırma galvaniz tesisimizi kurmak ve üretim bandımıza eklemek bunun için Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gelecek yıl markalaşmış olan firmamızın marka değerini ve kalite standardımızı daha fark edilebilir bir boyuta taşımak ve sektörde yerimizi genişletmektir. İç pazarda ki marka değerimizi artırarak yüzde 20 oranında satış yaparak ciromuzu artırmayı istiyoruz. 2015 yılında ilk defa Burkina Faso ve Burundi gibi iki Afrika ülkesine satış gerçekleştirdik. Gelecek yıllarda da Afrika kıtası başta olmak üzere Irak ve Orta Asya ülkelerine olan pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz .Çalışma Bakanlığı’nın ortaya koyduğu yasal zorunluluklar ve standartlar özünde doğru bir amaca yönelik hizmet etmesine karşın aceleye getirilmesi ve gerekli alt yapının olmaması nedeniyle hem ithalatçı hem de alıcı firma sıkıntı yaşamaktadır” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TÜİK: Hizmet ve İnşaat Sektörlerinde Güven Arttı, Perakendede Azaldı

TÜİK verilerine göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre hizmet sektöründe …