1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Osmangazi Yalova’yı E-İhracat Üssü Yapacak

İki hafta önce açılan ve Yalova ile Sabiha Gökçen arasındaki 2 saatlik yolu 15 dakikaya düşüren Osmangazi Köprüsü, Yalova’yı e-ticaret şirketlerinin depo merkezi yapacak. Ulaşım sorununu köprüyle çözen e-ticaret şirketleri, arazi fiyatları daha uygun olduğu için depolarını Yalova’ya kaydırmaya başladı.

osmangazi-yalovayi-e-ihracat-ussu-yapacak

Sefamerve.com’un CEO’su Metin Okur, köprüyle birlikte lojistik maliyetlerinin yüzde 40 düştüğünü söyledi. Okur, “İstanbul’da depo kirasının bir metrekaresinin ortalama maliyeti 7 ila 15 dolar arasındayken Yalova’da bu 2 ila 3 dolar arasında. Her iki maliyeti düşürdüğü için depomuzu Yalova’ya taşıdık” dedi. Okur, farklı e-ticaret siteleri ve kargo şirketlerinin de bölgede arazi almaya başladığını ifade etti.

LOJİSTİK MERKEZİ

Bölgede organize lojistik merkezinin kurulabileceğine dikkat çeken Okur, böylece Yalova’nın e-ihracat üssü olabileceğini vurguladı. Okur, şunları anlattı: “E-ihracatın üç büyük maliyeti var. Lojistik, depolama ve çalışan. Eğer Yalova’da organize bir lojistik merkezi kurulursa tüm e-ticaret şirketleri depolarını buraya taşır. Paketleme ve ayrıştırma için ortak bir şirket kurulur. Tüm siteler ihracat ürünlerinin paketleme işini burada çözer. Böylece çalışan maliyeti de çözülür.” Yurtdışı kargo maliyetinin ürünün yüzde 15’ini bulduğunu belirten Okur, “Bu proje hayata geçerse oran yüzde 3’e geriler. Depo, çalışan gibi giderler de eklendiğinde ihracattaki maliyetimiz yüzde 40 düşer. Proje hayata geçerse yaklaşık 800 milyon dolar olan e-ihracat hacmi bir yılda ikiye katlar” diye konuştu. E-ticaret sitelerinin projeye pozitif baktığını ve önerilerini hükümete sunmaya hazırlandıklarını aktaran Okur, yer tahsisi konusunda destek istediklerini kaydetti.

GOOGLE’DAN PROJEYE DESTEK

Metin Okur, projenin Google Türkiye tarafından da desteklendiğini söyledi. İhracatın artmasıyla markaların yurtdışında daha görünür olacağını vurgulayan Okur, e-bay, Amazon gibi global internet sitelerine de daha kolay entegre olabileceğini iddia etti. Okur, “İhracat gelirini artıracağı için büyüme hızlanacak. Bu durum fonların da dikkatini çekecek” dedi.

SABAH

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.