1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Nazilli’de Hafriyat Ve İnşaat Atığı Gelire Dönüşecek!

Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesi arasında ‘hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının’ kontrol altına alınması amacıyla protokol imzalandı.

hafriyat, Hafriyat Toprağı, inşaat atığı, inşaat ve yikinti atiklarinin kontrolü yönetmeliği, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Köylere Hizmet Götürme Birliği başlkanlığı, Nazilli Belediyesi, Nazilli Kaymakamlığı, Yıkıntı Atıkları

İmzalanan protokol gereği ilçede bulunan inşaat ve diğer hafriyat atıkları Sailer köyü sınırlarında belirlenen bir bölgede toplanacak ve ekonomiye kazandırılacak. Kaymakamlık makamında düzenlenen imza törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği üyesi Kadir Mutlu katıldı.

18.03.2004 tarih ve 25406 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinin 7/a,b,c,d,e,f, h ve 17. maddelerinde mahallin en büyük mülki amirlerinin görev ve yükümlülükleri belirtildiğini ifade eden Kaymakam Mehmet Okur konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Yönetmeliğe istinaden İlçemiz dâhilinde Nazilli Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca Hafriyat Toprağı, İnşaat ve yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinin 7.maddesi uyarınca Kaymakamlığımca Hafriyat Toprağı, İnşaat ve yıkıntı Atıkları Depolama projesi yapılmıştır. Proje, Nazilli İlçesi Sailer Köyü sınırları dâhilinde Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altında bulunan, daha önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Karayollarınca karayolu yapımında kullanılan alanın alımdan sonra herhangi bir düzenleme yapılmayarak, Aydın DSİ 21.Bölge Müdürlüğünden alınan izin doğrultusunda, 36 bin 33 metrekare alan içerisinde 540 bin 495 metreküp hafriyat ve inşaat atığı depolanması suretiyle uygulanacaktır. Projenin işletme süresi 9.28 yıl, tahmini net getirisi ise yıllık 195 bin TL olarak hesaplanmıştır. İlçedeki tüm dere yataklarına, boş arazilere hafriyat toprağı ve inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolsüzce atılmasının getirdiği büyük kirlilik, dere yataklarının bozulması, çıkan hafriyatın ayrışarak ekonomiye kazandırılması projenin çıkış amacıdır. İlgili proje hakkında çevre il Belediyelerinde yapılan araştırmada İzmir, Denizli, Muğla İllerinde bu konuda çalışma yapıldığı görülmüştür. Aydın ilindeki Belediyelerde bu konuda Yasal olarak bir çalışmaya rastlanılmamıştır” dedi.

Başkan Alıcık’ta projenin önemine değinerek, Kaymakam Mehmet Okur başta olmak üzere AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği üyesi Kadir Mutlu ile projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, projeyi desteklediğini sözlerine ekledi.

İhlas Haber Ajansı

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konya’da İnşaat İçin Kazılan Temelden Top Mermisi Çıktı!

Konya’da inşaat çalışması sırasında kazılan temelden patlamamış top mermisi çıktı Konya’da yıkılan eski evin bulunduğu …