1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mimari Proje Çizim Programlarından MYRA

MYRA 4i (IntelliCAD Altında Çalışır)

MYRA 2000 (AutoCAD Altında Çalışır)

KOLAY ve HIZLI
MYRA, AutoCAD® veya IntelliCAD ile birlikte çalışan bir mimari uygulama yazılımıdır. Uzmanlığı öncelikle konut yapılarıdır, gerek çok katlı gerek villa tipi binaları kolaylıkla çizebilirsiniz; ancak MYRA’yı otelden hastaneye, okuldan işyerine çok farklı yapıların çiziminde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hem de en fazla 5 saatlik bir eğitim sonunda.

MYRA ile Tasarım
Tasarımcı çeşitli yöntemlerle binasını yaratır: Modüler, sezgisel veya rastlantısal. MYRA ile dilediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz. MYRA, kuşkusuz mimarı daha yaratıcı yapmaz; ancak ne çizmek istiyorsa onu tarif etmesini ister ve ekranda 2 boyutlu olarak oluşturduğu binasını tek bir komutla 3 boyutlu olarak ortaya çıkarır. MYRA’nın bu özelliği ile plan bazında proje çizilirken çizim sürecini yavaşlatan üçüncü boyut işlemleri için zaman ve enerji kaybetmezsiniz.

Binanızda kullanacağınız tüm elemanları MYRA’nın kullanışlı diyalog kutuları yardımıyla çizilir. Yapmanız gereken yalnızca yapı elemanlarının boyut ve malzeme bilgilerini girmektedir. Çalışırken çizimin her aşamasında ölçek değiştirebilirsiniz. (1/50.1/100veya1/200). Ölçek değiştirdiğinizde, detay ve yazı gibi tüm çizim elemanları üzerinde gerekli düzenlemeler kendiliğinden yapılacaktır. MYRA ile:

· Akslar: Doğrusal ve eğrisel akslar çizilebilir ya da daha önceden çizilmiş çizgileri aksa dönüştürebilirsiniz.

· Duvarlar: Düz ve yuvarlak duvarlar oluşturulup, bunlar üzerinde zahmetsice düzenlemeler yapabilirsiniz. Birleşim noktalarının kendiliğinden temizlendiğini göreceksiniz. MYRA duvarları, üzerlerine doğrama yerleştirildiğinde de kendilinden yeni duruma uyum sağlar. Ayrıca önceden çizilmiş çizgileri de kolaylıkla MYRA duvar elemanı haline getirebilirsiniz.

· Kolonlar: Yapımda kullanılan her türlü kolonu parametrik olarak çizip yapı akslarına dilediğiniz hassasiyette oluşturabilirsiniz. Bu kolonlar çizime yerleştirildiklerinde veya kaldırıldıklarında, duvarlar üzerinde gerekli düzeltmeler kendiliğinden oluşur. Önceden çizilmiş bir bileşik çizgiyi de kolon haline getirebilirsiniz.

· Kirişler: Kiriş çizmek için yalnızca kirişin boyutlarını belirlemek ve yerini göstermek yeterlidir. Farklı mekanlarda farklı yükseklikte kirişler kullanabilirsiniz.

· Sıva: Tek komutla bir mekanı veya tüm bir binayı sıva ile kaplayabilir veya sıvayı kaldırabilirsiniz. Sıva uygulaması veya kaldırılması sırasında, doğramalar üzerinde gerekli düzenlemeler kendiliğinden yapılır.

· Doğramalar: Her tür dikey veya yatay kayıtlı pencere, her tür kapı doğramasını çizebilirsiniz. Doğramalar yalnız düz duvarlar değil yuvarlak duvarlar üzerinde de gerçeğe uygun olarak açılır. Pencerelerde denizlik (iç, dış) boyutları belirlenebilir; açık ve kapalı kanat belirtilebilir. Doğramaları çizimde dilediğiniz ifade ile (tek, çift, üç çizgi) görebilirsiniz. Ayrıca ölçek değişimlerinde bu ifade teknikleri de kendiliğinden uyarlanacaktır.

· Merdivenler: Tek komutla dilediğimiz biçim ve özellikte (Düz, döner, karmaşık, yürüyen) merdivenler çizebilirsiniz. Merdiven tipini ve temel boyutlarını belirtmeniz yeterlidir. MYRA tüm hesaplamaları sizin yerinize yaparak merdiveni doğru olarak çizecektir. 2 Boyutta bile göz alıcı merdivenlerin mükemmelliğini, esas 3. boyuta yükseldiklerinde fark edeceksiniz.

· Döşeme:
Binanıza otomatik olarak kat döşemesi çizdirebilirsiniz; döşeme kalınlığını belirtmek yeterlidir. Gereken boşlukların bile kendiliğinden bırakıldığını göreceksiniz(merdiven kovası vb.). Dilerseniz kendi belirleyeceğiniz bir döşeme plağı da oluşturabilirsiniz.

· Balkonlar: Çeşitli biçimlerde ve farklı korkuluklara sahip balkonlar zahmetsizce çizilir.

· Tefriş: Ülkemizde yaygın kullanılan mutfak ve banyo elemanları; salon, oda, ofis mobilyaları; çevre düzenleme elemanları ve çok sayıda mimari sembol tasarımınızı zenginleştirmek için hazır bekliyor. Tefriş elemanlarını gerek 2 gerek 3 boyutlu olarak kullanabilirsiniz.

· Ölçülendirme: Tasarladığınız binayı, otomatik ölçü verme özelliği kullanarak birkaç dakika içinde hatasız olarak ölçülendirebilirsiniz. Çizim ölçeğinin değişmesi durumunda ölçü yazı ve işaretleri de kendiliğinden yeni duruma uyarlanacaklardır.

Tasarımda 3. Boyut

MYRA ile yapı elemanları, diyalog kutuları yardımıyla 3 boyutlu olarak oluşturulur; ancak MYRA başlangıçta binanız 2 boyutlu olarak gösterir. Bu arada 3. boyut bilgilerini kendi veri tabanında saklar. Sonuçta binanızı 3 boyutlu görmek istediğinizde bir tek komut düğmesini tıklamanız yeterlidir. Binanız, tüm yapı ve tefriş elemanları ile 3 boyutlu hale dönüşür. 2 boyutlu tasarlayıp tek komutla 3 boyutlu hale getirmek, bilgisayarınızın üzerinden büyük bir yükü alarak çizim hızını arttıracaktır. MYRA’nın kullanışlı perspektif bakış aracı sayesinde binanıza dilediğiniz açıdan bakabilir, farklı objektifler kullanarak kaçışlı perspektifler elde edebilirsiniz. Dilerseniz binanızın içinde gezinerek hareketli bir sunu da oluşturabilirsiniz. Ayrıca 3. boyuta yükseltilmiş binanızın 2 boyutlu kesit ve cephelerini bir tek komutla ekranda görebilirsiniz.

MYRA İle Metraj
MYRA ile tasarımınız bittiği anda, binanızın metrajı da kendiliğinden tamamlanmış olacaktır. Duvar, kolon, kiriş, doğrama metrajlarına, tasarımın her aşamasında ulaşabilirsiniz. Daha sonra bu bilgileri bir metin dosyası halinde kelime işlemci veya hesap tablosu gibi başka yazılımlara aktarabilirsiniz.

Yeni Mimari Elemanlar
Kullanıcılardan gelen istekler doğrultusunda, yazılıma eklenen yeni mimari özellikler;

4 farklı yöntem kullanarak tanımlanabilen yuvarlak duvar.

Kenar kırılma sayısının sizin belirleyebileceğiniz yuvarlak çatı.

Mekan etiketine girilen malzeme bilgilerini, 3 boyutlu modelde foto-gerçekçi görüntü olarak izlemenizi sağlayan geliştirilmiş Mekan komutu.

Pencere tiplerine eklenen yeni sürme pencere.

Pencerelerde yatay bölmeler tanımlayabilme özelliği.

Yuvarlak Kiriş.

MALZEME KAPLAMA VE FOTO-GERÇEKÇİ GÖRÜNTÜLEME
Tasarımda kullanılan tüm mimari elemanlar, MYRA’nın zengin yüzey kaplama malzemesi kütüphanesindeki malzemelerle kaplanır. Gerektiğinde kullanıcı bu malzeme kütüphanesini yeni malzemelerle genişletebilir. Malzemeleri kaplamdan önce ön izleme penceresinden görerek dokular hakkında fikir sahibi olunabilir.

Myra®2000 ile gelen bu yeni özellik, 3 boyutlu mimari modellerden çok hızlı foto-gerçekçi görüntüler alabilmek amacıyla, AutoCAD®’in doku kaplama (Render) modülü geliştirilerek hazırlanmıştır. Üç boyutlu çizime yüzey dokusu ve malzemesi atamak için sadece diyalog kutusundan malzemeleri seçmeniz yeterli olacaktır. Myra®2000 kaplamayı otomatik olarak yapacak ve çizilen modelin foto-gerçekçi görüntüsünü verecektir. Bu modül de bulunan özellikler:

Kullanıcı tarafından geliştirilebilen malzeme kütüphanesi,

170 adet hazır doku.
Malzeme kaplama için farklı yöntemler ve seçenekler.
– Mekan etiketlerinde girilen malzemelerin otomatik olarak model üzerine kaplanması.
– AutoCAD® Katmanlarına göre malzeme kaplama.
– Dış cepheye ve Çatıya doku kaplama.
– Sadece kullanıcının seçtiği yüzeylere doku kaplama.

DYO iç ve dış cephe boyalarından renk seçebilme imkanı.

Seçilen dokuların kaplamadan önce ön izleme ile görebilme.

Nokta ışık kaynağı ile iç mekan aydınlatması.

Saat, tarih ve Türkiye deki illerin coğrafik konumlarına göre hesaplanan Gün ışığı aydınlatması.

Gelişmiş Sembol Kütüphanesi
Yeni Sembol kütüphanesi arabirimi ile sembollere ulaşmak daha kolay. Sembolleri çizime yerleştirmeden önce marka, boyut ve renklerini de görmek mümkün olacaktır.

610 adet 2 ve 3 boyutlu yeni ve yenilenen sembol içeren sembol kütüphanesi.

– Büro mobilyaları, ADYTON A.Ş.’ye ait 130 adet her türlü büro mobilyası.
– Ev mobilyaları, KELEBEK A.Ş. ‘ye ait 173 adet ev mobilyası.
– Banyo, TOPRAK A.Ş. ‘ye ait 168 adet vitrifiye ve akrilik ürünü.
– Mutfak, BOSH, ARISTON ve TEKA gibi lider firmalara ait 95 adet çeşitli mutfak eşyası.
– Elektrik, 30.11.1995 tarihli 2279 sayılı tarihli resmi gazeteye göre hazırlanan 233 elektrik sembolü.
– Peyzaj, 35 adet ağaç ve park lambaları.
– Araçlar, 9 adet araç.
– İnsan, 9 adet insan.
– Pafta,18 adet pafta sembolü.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

ZKLD Studio, Mimar Mühendis Çalışma Arkadaşları Arıyor

Jr. Aydınlatma Tasarımcısı / Senior Aydınlatma Tasarımcısı ZKLD, 25 yılı aşan tecrübe ve birikimiyle; mimari …