1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Konut Kredilerinde Artış Devam Ediyor!

Merkez Bankası’nın aldığı önlemlere rağmen ilk çeyrekte yüzde 7 büyüyen konut kredisi portföyü 62 milyar liraya dayandı. Bankacılar, maliyetlerdeki artışa rağmen bu segmente rekabetin tam gaz süreceğini belirtiyor…

2010 yılında yaklaşık yüzde 33 büyüyerek 58 milyar TL portföy büyüklüğüne ulaşan konut kredileri, 2011 yılında da hız kesmeden büyümeyi sürdürüyor. Merkez Bankası’nın munzam karşılık oranlarında artışına rağmen Mart 2011 sonu itibarıyla piyasada gerçek kişilerin kullandıkları konut kredilerinin toplam portföy hacmi 62 milyar TL sınırına dayandı, önlemlere rağmen, konut kredilerinde yıllık artışın yüzde 25 seviyelerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Konut kredilerinin her pazar koşulunda çok önemli fiyat rekabetinin yaşandığı bir ürün olduğunu ve ilk çeyrekte bunun görüldüğünü kaydeden bankacılar, maliyetlerdeki önemli ölçüde artıştan dolayı tüm bankaların bir ayarlama yapma yoluna gitmek zorunda kalmasına rağmen, fiyat seviyesinden bağımsız bu segmentte yoğun rekabetin sürmesini bekliyor.

‘GSYİH’YE ORANI YÜZDE 10’A ÇIKAR’
Konut sektöründe yaşanan canlılığa kredi tarafında bankaların rekabeti de eklenince kredi hacminin yılın üç ayında yüzde 7 büyüdüğüne dikkat çeken bankalar, yıl sonunda bu oranın yüzde 25’lere ulaşmasını bekliyor. Türkiye’nin konut ihtiyacının yıllık 600-700 bin civarlarında olduğunu kaydeden bankacılar, şu anda yüzde 6-7 olan konut kredilerinin gayrisafi milli hasılaya oranının önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde yüzde 10’un üzerine çıkacağını tahmin ediyor. 2009 yılı sonunda 42 milyar 45 milyon lira olan konut kredisi stoku 2010 yılı sonunda 58.8 milyar liraya ulaştı. 2011 yılında artış devam etti ve ocak ayı sonunda 60 milyar liraya çıkan kredi stoku, şubat sonunda 61.5 milyar lira, mart ayı sonu itibarıyla da 62 milyar lira seviyesine ulaştı.

Habertürk

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Son 8 Yılda Ev Mi Dükkan Mı Daha Çok Kazandırdı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ilk kez Dükkan Fiyat Endeksini yayımlamasının ardından konut ve dükkan …