1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

“Kibrin ve Ayrışmanın Kalelerini İnşa Etmeye Hayır: Maslak 1453”

Mimar ve Mühendisler Grubu – Basın Açıklaması

‘’Kibrin ve Ayrışmanın Kalelerini İnşa Etmeye Hayır: Maslak 1453’’

inşaat sektörü, Kibrin ve Ayrışmanın Kalelerini İnşa Etmeye Hayır: Maslak 1453, maslak 1453, mimar mühendisler grubu, mmg, mmg basın açıklaması

Ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleriyle, uluslararası alanda giderek yükselen bir görünüş sergilemektedir. İnşaat sektörü de bu gelişmeden payını almış, müteahhit firmalarımız uluslararası arenada önemli bir seviyeye gelmiş, müteahhitlik hizmetlerinde dünya ekonomisinden pay alan ilk sıralardaki önemli aktörlerden olmaya başlamış durumdayız. Mimarlarımız da önemli başarılara imza atmış, özellikle son dönemlerde uluslararası düzeyde birçok ödül kazanmışlardır.

Son zamanlarda TV kanallarında yayınlanan bir reklam, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte bir kısım hırslarla bezenmiş, ufku ancak çok katlı beton yığınları yapmaktan öteye gidemeyen bir zihniyetin ürünüdür. Reklam filminde mimar ve mühendislerin hazırladıkları projeleri elinin tersiyle iterek, kendi egosunu ortaya koyan zihniyet, Türkiye’de şehircilik alanında yapılan faaliyetleri küçümsemekle kalmayıp, bu ülkenin yetiştirdiği mimar ve mühendisleri de rencide etmektedir.

Mimar ve Mühendisler Grubu başta Mimarlık, Şehircilik, Enerji, Çevre ve Gıda konuları olmak üzere farklı mimarlık ve mühendislik alanlarında çalışmalarla kamuoyunu aydınlatmaya ve bilgilendirmeye çalışmaktayız. Ülkemizin mimarlık ve mühendislik birikimini küçümseyen bu kibirli ve fütursuz anlayışa karşı, tüm Mimar ve Mühendis Odalarını, STK’ları duyarlı olmaya, meslektaşlarımızın emeklerini hiçe sayan bu tür davranışlara tepki vermeye çağırıyoruz.

Konuya gösterdiğimiz hassasiyeti ‘Kibrin ve Ayrışmanın Kalelerini İnşa Etmeye Hayır: Maslak 1453’’ başlığı altında bir basın açıklaması ile siz değerli basın mensubu dostlarımızın nezdinde kamuoyu ile paylaşmaktayız.

Saygılarımızla,

MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaat Sektöründen Ara Eleman Sorununa Çözüm Çağrısı

Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) yayımladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda, inşaatlarda çalışacak demirci, kalıpçı, iş makinesi …