1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Katmerciler, Yeni Tesisinin Açılışı İçin Gün Sayıyor!

Pazar yelpazesine bu ay içinde Rusya’yı da ekleyerek, ihracat yaptığı ülke sayısını 41’e çıkaran Katmerciler, itfaiye aracı ve ekipmanları üreticisi Fransız Gimaex International ile kurduğu yeni tesisi önümüzdeki günlerde devreye alacak

Türk-Fransız ortaklığı olan Gimkat A.Ş, Türkiye’de üretimi olmayan itfaiye araç ve ekipmanlarının da üretimini yapacak.

Babası İsmail Katmerci’nin 1982’de çelik levha ve profil imalatı yapmak için Katmerciler Profil’i kurduğunu dile getiren Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanvekili Furkan Katmerci, “Bu, grubun ilk şirketiydi. Katmerciler Araç Üstü Ekipman ise araç monteli karkas üretimi amacıyla 1985’te kuruldu. İmalata damperle başladı ama sonra bunu hızla çeşitlendirdi. Şu an portföyümüzde 30 farklı ürün var. Sektörümüzde sadece Türkiye’de değil, dünyada da bu çeşitlilikte imalat yapan az sayıdaki firmadan biriyiz. Bini aşkın dizaynımız bulunuyor. Terzi usulü çalışıyoruz. Çok güçlü bir Ar-Ge yapısına sahibiz. Her marka araca hizmet verebiliyoruz” diye konuştu.

1993’ten bu yana İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yaptıklarını anlatan Katmerci, bugün 12 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 31 bin metrekare alan üzerinde kurulu tesislerinde üretim yaptıklarını kaydetti. Kapalı alanı bu ay sonunda 10 bin metrekare artıracaklarını aktaran Katmerci, “Kuracağımız yeni tesiste itfaiye aracı ve ekipmanları konusunda uzman Fransız Gimaex International ile birlikte kurduğumuz GimKat Araç Üstü Ekipman Sanayi adı altında üretim yapılacak. Fabrika bu ay sonunda tamamlanacak, kasım ayı sonunda da imalata başlayacak. Bu yıl bitmeden ilk ürünleri pazara sunmayı hedefliyoruz. İlk yıl için 300 adet araç üretmeyi planladığımız, 100 kişiye istihdam sağlayacak bu tesiste, mevcut üretim ve satış kapasitemize ilave olarak yüksek teknolojiler ile katma değeri yüksek ekipmanlar üretmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Satışların yüzde 42’sini yurtdışına yapıyoruz”
Bunlar arasında Türkiye’de üretimi yapılmayan yüksek merdivenli itfaiye araçlarının, havalimanı itfaiye aracı gibi yeni ürünlerin de bulunacağına dikkat çeken Katmerci, bu ürünlerin Türkiye’deki ihtiyaçlarının ithalata gerek kalmadan karşılayacağı gibi yurtdışı pazarlarda ellerini son derece kuvvetlendireceğini söyledi. GimKat’ın özellikle yurtdışı pazarlara yönelik üretim yapacağını belirten Katmerci, “Uluslararası pazarlarda büyük potansiyel var. Biz de bu pazarlarda daha hızlı büyümek ve daha etkin olmak istiyoruz. Bu ortaklıkla birlikte, sektörün en büyük ihracatçısı konumumuzu daha da güçlendireceğiz” dedi.

İlk ihracatlarını 1998’de dünyanın en zor pazarlarından olan Japonya’ya gerçekleştirdiklerini vurgulayan Katmerci, şu anda satışlarının yüzde 42’sini yurtdışına yaptıklarını açıkladı. Bu oranın her geçen yıl arttığına değinen Katmerci, ihracat yaptıkları ülke sayısını bu ay başında Rusya’yı da dahil ederek 41’e yükselttiklerinin altını çizdi. Katmerci, “Fransız ortağımızın yaratacağı yeni satış kanalları da yurtdışı hedeflerimize ulaşmada bize büyük katkı sağlayacak. Birlikte ürettiğimiz itfaiye araçlarıyla girdiğimiz pazarlara, imalatını yaptığımız diğer ürünleri de sunma fırsatı bulacağız. Bu adımla bir yandan ihracatımızı artırırken bir yandan da Türkiye’nin ithalatını azaltarak şimdilerde ekonominin en önemli sorunu olarak görülen cari açığın azaltılması için kendi çapımızda bir katkı koyacağız. Çünkü burada üretilecek araçların pek çoğu hali hazırda ithalat yoluyla sağlanıyor” bilgisini verdi.

Türkiye bölgesel merkez İzmir üretim üssü olacak
Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarında oldukça etkin olduklarını vurgulayan Katmerci, önümüzdeki dönem hedef pazarlar olarak Rusya, Balkanlar ve Türk cumhuriyetlerini belirlediklerine dikkat çekti. “Buralardan ciddi beklentimiz var” diyen Katmerci, bu pazarların araç üstü ekipman konusunda çok ciddi bir potansiyel içerdiğini söyledi. Yurtiçi pazarın potansiyelinin yüksek olduğuna da işaret eden Katmerci, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de 3 binin üzerinde belediye var ve bunların büyük bölümünün ekipmanları eksik ya da yenilenmesi gerekiyor. Biz de atacağımız adımlarla İzmir’i sektörün üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Fransız ortağımızla itfaiye araçları konusunda yaptığımız gibi başka ürün gruplarında da, konusunda uzman, derinleşmiş uluslar arası firmalarla işbirlikleri yapmak, stratejik hedeflerimiz arasında. Hem lokal hem de uluslar arası alanda araç üstü ekipman sektöründe yeri olan, adı bilinen bir firma olmak istiyoruz. Orta ve uzun vadede araç üstü ekipmanda Türkiye üretim üssü olmalı ve Katmerciler de burada en büyük şirket ve marka olarak konumlanmalı. Bu vizyon doğrultusunda adımlar atıyoruz.”

Önümüzdeki dönemlerde savunma sanayine yönelik ilgilerinin daha da artacağını vurgulayan Furkan Katmerci, bu sektöre giriş seviyesi araçlar olarak tanımladığı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları TOMA’ların ciro içerisindeki payının bu yıl önemli ölçüde yükseleceğini, yeni ürünlerle bu alanda daha etkin olmayı hedeflediklerini söyledi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Devletten Kiracılara 1150 TL Kira Yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni ev alacaklara ve kiracılara destek ödemelerine devam ediyor! Şehirden şehire …