1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Istanbul3Wcongress, Uluslararası Katı Atık, Su ve Atık Su Kongresi 2013

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun da katkı sağladığı İstanbul Uluslararası Katı Atık, Su ve Atık Su Kongresi 2013 (Istanbul3Wcongress), İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSTAÇ A.Ş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Devlet Su İşleri (DSİ) ve Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG-MEWA) ile üniversiteler ve diğer kuruluşların desteği ile 22-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir. Istanbul3Wcongress; temelde katı atık, su ve atıksu konularına odaklanmıştır. Kongre; Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde sürdürülecektir.

atık su, atık su kongresi, Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler, devlet su işleri, İSTAÇ A.Ş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, Istanbul3Wcongress, katı atık kongresi, mimar ve mühendisler grubu, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, su, su kongresi, Uluslararası Katı Atık

Istanbul3Wcongress’in ana temaları katı atık, su ve atıksu olarak belirlenmiş olup, temalar kendi içerisinde detaylandırılmıştır. Temaların altında yer alan konuları www.istanbul3wcongress.org sitesinden inceleyebilirsiniz. Kongrede sözlü sunumlarla birlikte poster sunumlar ve davetli konuşmacılar da yer alacaktır.

Sözlü sunum göndermek isteyenlerin 2 sayfayı geçmeyecek şekilde İngilizce ve Türkçe iki dilde genişletilmiş özetlerini web sitesindeki Bildiri Gönderimi kısmından (online olarak) en geç 30 Eylül 2012 tarihine kadar yüklemeleri gerekmektedir.

Istanbul3Wcongress, Uluslararası bir etkinlik olup katılımcıların önemli bir kısmının başta Türkiye, Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya, Afrika ve Avrupa olmak üzere yakın coğrafyamızdan olması beklenmektedir. Kongre, kanun yapıcıları, akademisyenleri, yerel yönetim temsilcilerini, bölge ülkelerinin çevre ve su konularındaki bakanlıkları ile bunlara bağlı teşkilatların temsilcilerini, araştırmacıları, sivil toplum kuruluşlarını, çevre sektörü firmaları ile çevre tesislerinin uygulama operatörlerini bir araya getirecektir.

Istanbul3Wcongress, içerdiği 3000 m2 kapalı sergi alanında en yeni çözümleri gerçekleştirmeye çalışan özel sektör kuruluşlarını merkez ve yerel yönetimlerin temsilcileri ile buluşturacaktır. Bu bağlamda kongre akademik teorik yaklaşımları ve uzun yıllar içinde elde edilmiş bilimsel kazanımları ortaya koymakla kalmayacak aynı zamanda en iyi araç, donanım, proje ve uygulamalarla ilgili bilgileri de katılımcılara sunacaktır. Etkinliğin son günü olan 24 Mayıs 2013’te Katı Atık, Su ve Atıksu konularında İstanbul’daki mevcut tesislere teknik inceleme gezisi düzenlenecektir.

Çevre, katı atık, su ve atıksu konularında daha fazla siyasi desteğin sağlanması için Istanbul3Wcongress etkinliğine paralel olarak Çevre ve Su İşleri Bakanları Uluslararası Toplantısı ve Dünya Belediye Başkanları Toplantısı düzenlenecektir.

Uygulamaya yönelik eğitim kursları 23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde iki gün olarak Haliç Kongre Merkezi’nde ve tesislerde etkinliğe paralel olarak gerçekleştirilecektir. Eğitim kurslarında; katı atık, su ve atıksu konuları ile ilgili proses seçimi ve proses işletiminde karşılaşılan problemler ele alınacaktır. Eğitimlere tesis operatörleri ve yöneticileri ile sektörel yatırımcılarının yoğun katılımı beklenmektedir.

Faydalı olacağına inandığımız bu etkinliğe siz değerli üyelerimizin de katılımlarını beklemekteyiz.

MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Araplara Kentsel Dönüşüm Piyangosu

Suudi Arabistanlı Al Qemam Grubu’nun 250 milyon dolara satın aldığı arazi “riskli” ilan edildi. Böylece …