1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İş Bağlama Sanatı

Gelişen küresel ekonomi sayesinde şirketler arası rekabet üst düzeyde. Rekabette öne geçebilmek için ise, yaptığın işi karşındakine iyi anlatabilmen, projene sahip çıkman ve fark yaratman gerekiyor.Yani işini iyi satabilmen yada bildiğimiz tabirle işi bağlaman gerekiyor.

Ama iş bağlamak gerçek bir sanat. Çünkü öncelikle projeniz iyi olmalı, projenize inancınız en üst düzeyde olmalı. Bundan sora ise rekabet girer devreye; fiyat kırmalar, maliyeti düşürme çabaları, projenin gücünü göstereceğiniz ekstra manevralar, zekice hamleler ve karşınızdakini etkileyebilmek için etkileyici bir konuşma ya da sıcak bir iletişim.

İş bağlamayla ilgili ilginç bir konuşmaya şahit oldum. Geçen gün ODTÜ Mezunlar Derneği’nin düzenlediği Deneyimler-3 “Yapı” etkinliğindeydim. Marmaray Projesinin Yürütücüsü Gama-Nurol şirketinin Proje Müdürü Sn. Haluk EMRE Bey etkinlikte sahnede biz dinleyicilere Marmaray Projesini nasıl bağladığını esprili bir ifadeyle şöyle anlatıyordu.

” Almanlar geldi dedi ki, biz projeyi söyle söyle yapacağız, tünelleri birleştireceğiz ama tünel birleşiminde 50 cm lik bir sapma olabilir. Fransız şirkete geldi sıra, onlar da başladılar anlatmaya. Projemiz bu, bunu da şöyle gerçekleştireceğiz ama tünelde 30 cm lik bir sapma olabilir. İngiliz şirket bunlardan sonra kendine emin bir ifadeyle; biz de bunları yapacağız ama biz 20 cmlik bir sapma öngörüyoruz. Sıra bize geldi,düşündüm ve dedim ki; Ortağımız karşı yakadan başlayacak tüpü batırmaya, biz ise bu yakadan. Ortada birleştik birleştik, birleşemedik 2 tane tünelimiz olur:)”

Tüm salonda gülüşmeler… İşi Haluk Beyin çalıştığı Gama-Nurol Şirketi aldı. İş bağlama sanatı bu olsa gerek:)

Alıntı: Mühendis Sohbetleri

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.