1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İnşaatta Sertifikasız İşçi Çalıştırana 2 Bin TL Ceza!

İnşaatlarda mesleki eğitim almamış “sertifikasız işçi” çalıştıranlar yandı. 2012 Ocak ayından itibaren inşaatlarda yeterlilik belgesi bulunmayan usta istihdam edilemeyecek, edilmesi halinde de yönetici başına 2 bin lira ceza kesilecek

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaatlarda sertifikasız usta istihdam edilmeyecek, edenlere ise 2 bin lira para cezası kesilecek

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, cezanın tüm yöneticileri kapsayacağı uyarısında bulunurken; üretilen konutlarla ilgili tartışmaları büyük ölçüde bitirecek ve sektörün çalışan kalitesini yükseltecek bu düzenlemeye herkesin uyması gerektiğini ifade etti.

İnşaatların güvenilirliğiyle ilgili tartışmaların çalışanların eğitim kalitesinin yükselmesiyle büyük ölçüde biteceğini belirten Koçoğlu, herkese de yeni düzenlemeye sahip çıkma çağrısında bulundu. Koçoğlu, “İşini doğru yapan ve bunu belgeleyen ustalarla çalışacak olan inşaat sektörü çok daha kaliteli işlere imza atacak. Müteahhitler güvenle inşaatlarını ustalara emanet edebilecek” dedi.

Yurtdışında kolaylık
İNTES’in de 2004’ten bu yana sektörde binlerce kişiyi eğittiğini ve yeterlilik belgesi verdiğini kaydeden Koçoğlu, yakın bir süre sonra da eğitim alan tüm ustaların “sürekli olarak mesleki gelişimlerinin takip edileceği” yeni bir sisteme geçileceğini söyledi. Koçoğlu, yeni sistemle yapının depreme dayanıklılığında kilit isim olan betonarme demircilerinin, belirlenen meslek standartları ve ulusal yeterliliğe göre 32 saati teorik, 160 saati pratik olmak üzere toplam 192 saatlik bir eğitimden geçerek mesleğe adım atabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu zorunluluğun yurtdışı çalışmalarını kolaylaştıracağını belirten Koçoğlu, “Artan sertifikalı işgücüyle dünyanın birçok ülkesinde çok daha rahat rekabet edebileceğiz ve ikinci yurtdışı çıkarması 1 Ocak 2012’den itibaren başlayacak” diye konuştu.

RADİKAL

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

‘İnşaat Sektörü de Destek Kapsamında Olmalı’

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, koronavirüs salgını sebebiyle inşaat sektörünün destek kapsamında olması …