1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İNDER ve İNTES Sektördeki Yeni Dönem İçin İşbirliği

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi İktisadi İşletmesi (TÜRKİYE MYM) ile işbirliği protokolü imzalayan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), İstanbul’daki sektör temsilcileri için ‘Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme’ konusunda işbirliği yapacak.

inder-ve-intes-sektordeki-yeni-donem-icin-isbirligi-yapiyor

Yapılan işbirliği kapsamında İNTES’in Türkiye genelinde üstlendiği ‘Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme’ faaliyetinin İstanbul bölümünün İNDER ile işbirliği içinde yapılacağını İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “sektörümüzde kalifiyeli eleman seviyesini yükseltecek bu girişim ile İstanbul’da Yapı Müteahhitliği sektör temsilcilerin çalıştırdığı elemanların, mesleki yeterlilik belgesi almasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Teknik ve mesleki eğitim standartlarının ve bu standartları temel olan yeterliliklerin geliştirilmesi, uygulanması ve bunlara ilişkin yetkilendirme, denetim, ölçme ve değerlendirme, belgelendirme ve sertifikalandırmaya ilişkin kural ve faaliyetlerle İNTES ve TÜRKİYE MYM’nin görevlendirildiğine işaret eden Nazmi Durbakayım, iş güvenliği ve kazaları konusunda atılan en önemli ve somut adımlardan birisi olan mesleki yeterlilik belgeli usta çalıştırma zorunluluğunun önemine dikkat çekti.

Nazmi Durbakayım “yapı ruhsatına tabi her türlü yapım işini üstlenen Yapı Müteahhitleri’nin, 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren şantiyelerinde mesleki yeterlilik belgeli ‘USTA’ çalıştırma zorunluluğunda olacağının altını çizerek “03.05.1985 Tarih ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 28. maddesinde yaptığı değişiklikle birlikte Yapı Ruhsatına tabi her türlü yapım işinde Yapı Müteahhitliğini üstlenecek olan gerçek ve tüzel kişiler; yetki belgeli inşaat ve tesisat işlerini bağımsız olarak yürütebilme sorumluluğu olan USTA çalıştırmak ve belgenin bir örneğini şantiye dosyasında bulundurmakla sorumlu kılınmıştır” bilgisini paylaştı.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ruhsat Verilen Bina Sayısı Arttı

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 28 arttı. Belediyeler tarafından yapı …