1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

‘Ihlamur’u Yok Etmeyin!

Ihlamur Parkı’na yapılacak 5 katlı 30 daire projesine tepki çığ gibi.

ihlamuru-yok-etmeyin

Kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’nın bir kısmına yapılmak istenen konut projesine ilişkin tepkiler büyüyor. Ihlamur Parkı Dayanışması, Seba İnşaat A.Ş’nin Ihlamur Parkı’na 5 kat 30 daire projesine ilişkin açıklamalarına tepki göstererek “Giderek tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kültürel tarihi ve doğal mirasımızı yok etmek yerine değeri ayakta tutmak halk kadar ülkedeki tüm şirketlerin ve Seba inşaatın da görevidir” dedi.

Aktivistler giremedi

11 bin 696 metrekarelik parkın 11 hissedarından biri olan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, tapusu kendilerine ait yaklaşık 12 dönüm arsanın 5 dönümünün yeşil alan, 4 dönümünün dini tesis alanı, yollar çıktıktan sonra kalan 2.5-3 dönümün de imarlı konut alanı olarak ayrıldığına ilişkin açıklama yapmıştı. Ihlamur Parkı Dayanışması dün yaptığı açıklamada Seba İnşaat’a “Ülkede, olası bir depremde yıkılma riskiyle karşı karşıya olan binlerce yapı varken Seba İnşaat, kentsel dönüşümü, tarihi ve kültürel mirası yok ederek mi gerçekleştirecektir? Bu proje kentsel dönüşüm değil, kentsel ve tarihi yıkımdır” dedi. Dayanışma aktivistleri dün Beşiktaş Belediyesi Meclisi’ne eylem yapma ihtimaline karşın alınmadıklarını söyledi.

Belediye ne diyor?

Beşiktaş Belediyesi ise şirkete imar izni vermediklerini belirterek, “Orası özel mülk. Sit alanlarının özel mülk olmasından daha doğal bir şey olamaz. Bu kişinin imar hakkı var ve bu kişinin imar hakkı bizden önceki dönemde de vardı” denildi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.