1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İçinizdeki Kahramanı Nasıl Özgür Bırakırsınız?

Yazar: Dr. Annette Colby
Filmlerin en güzel yanlarından biri, kahramanın her zaman yaşamdaki güçlükleri yenmeyi başarabilmesidir. Geride kalan biz ölümler karanlık bir köşeye kıvrılıp kalırken, kahraman, kendini tamamen onu bekleyen yolculuğa verir ve dünyanın dengesini yeniden kurmanın bir yolunu bulur.

Kahramanın nasıl hareket ettiğine yakından bakarsak, başlangıçta kahramanın kişisel korku ya da güvensizliklerden dolayı sorunu üstlenmekte isteksiz olduğunu fark ederiz. Kahraman, kısa bir süre için şüphe eder, hatta anlık bir erime yaşar. Kahraman, paniğe kapılabilir ya da bir çaresizlik ya da geçici umutsuzluk anında kendini kaybedebilir.

Ama bu, yalnızca kısa vadede olur. Toplamda, kahraman, filmin geri kalanında, kötü şeylerden kurtuluncaya kadar bir sorgulama yapmaz. Kahraman, pes etmez ve yaşamdan kaçmak için en yakın fast food restoranına koşup duble çizburger ve patates kızartmasına sığınmaz. Ve kahraman, sürekli pes etmez ve bir şişe viskide boğulmaz.

Bizim kahramanımız, sonunda derin nefes alır, durumu kabullenir ve sorunun üstüne gider. Kahraman, bir tür değişim gerektiren bir durumla karşılaştığında dönüşüm meydana gelir. Bizim kahramanımız, belli bir zihniyetten kurtulup zorlukların üstesinden gelmek için harekete geçebilir.

Filmleri sevmemizin nedeni budur. İlk başta çok büyük zorluklardan çekinen karakterin kırılganlığıyla kendimizi özdeşleştiririz. Sonra, karakterin davaya sadakati ve taahhüdü keşfetmek üzere derin bir anlama çabasına girdiğini seyrederken kalbimizi bir heyecan dalgası kaplar. Kahramanın zorluklara doğruluk, kararlılık ve ısrarla göğüs gerdiğini gördükçe, olumlu bir duygusal enerji hissederiz. Film kahramanları, bize aynı anda kırılgan ama cesur olmanın mümkün olduğunu gösterirler. Yolculuk boyunca bir yandan inancımızı ve taahhüdümüzü korumak bir yandan da sorunlarla yüz yüze gelmek mümkündür.

Yaşam Bir Aksiyon Filmidir
Şansımıza, çoğumuz, filmlerde gösterilen aşırı durumlarla hiç karşılaşmayacağız. Yaşam, genellikle çok daha sıradan ve rutindir. Ne var ki hepimiz, mevcut becerilerimizin ötesine geçmemizi gerektiren zorluklar, talihsizlikler ve güçlükler yaşarız. Bu değişiklikler, rahat ettiğimiz alanın dışına çıkıp kendimizi ifade etmenin yeni yollarını bulmamızı gerektirir.

Kendi yaşamınızın kendine güvenen ve yalnızca işler sorunsuz gittiğinde değil, özellikle gidişat zorlaştığında sizi merhametli ve kararlı bir biçimde yönlendiren kahramanı mısınız?

Sizin için en önemli zorluk ve hedeflerle yüzleştiğinizde, kendi kendinizi yönlendirebilme yetinize yakından bakın. Sorunları nasıl çözüyorsunuz? Baskıya nasıl tepki veriyorsunuz? Zorlukla karşılaştığınızda kendinizle nasıl etkileşime geçiyorsunuz? Büyük başarı hedefinize ulaşmak amacıyla odağınızı korumanız için sizi ne motive ediyor?

Kendi yaşamınızın kendinden emin kahraman lideri olmak için, şu etkili kontrol listesini takip edin:

1) Korkunuzu ya da zorluğu tanımlayın ve kabul edin. Yol boyunca hangi canavarlarla karşılaştığınız fark etmeksizin, kendinizi başarılı bir sonuç almaya adayın.

2) Sahip olmayı istediğiniz zihniyeti ya da nitelikleri tanımlayın: cesaret, ısrar, iyimserlik, inanç, kendinize inanç, beceriklilik, ilham, vb.

3) Zorluğu, sahip olmayı istediğiniz niteliklerin daha fazlasını geliştirmek için pek çok fırsat sunan bir durum olarak görün.

4) Kendinizi hedefiniz, davanız ya da istediğiniz toplam sonuçla ilgili kararlar almakla görevlendirin.

5) Korkunuz ya da zorlukla yüzleşmek için atabileceğiniz bir sonraki tek adımı tanımlamak için hayal gücünüzü kullanın.

6) Sizi olumlu bir sonuca götürmesi için harekete geçin, ama bunu, cesaretinizi, öz sevginizi ya da inancınızı artıracak biçimde yapın.

Siz mutluyken, acı çekiyorken ya da korkuyorken hep sizinle birlikte olan bir kahraman var. Bu kahraman, sizin umudunuz, hayal gücünüz ve kararlılığınızdır ve sizin içinizdedir. Yukarıdaki ipuçlarını izleyin ve içinizdeki kahramanı serbest bırakın!

Kaynak: Marjinal.com.tr

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Üzeyir Garih’ten 10 Emir, 14 Öğüt

Dr. Üzeyir Garih : Bir çalışma grubu meydana getirirken arkadaşlarıma, o ekipte 10 hasleti bir …