1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Gayrimenkul Piyasalarından Acil Çağrı: Mortgage Broker

Türkiye’de gayrimenkul sektörünün gelişmesi ile ülkemizde son 4 yılda, dünyada ise uzun süredir kullanılan “Mortgage” sistemi, 25 bin Mortgage Brokerı ihtiyacını ortaya çıkardı. Ayrıca Mortgage Sistemi 300 den fazla sektörün hareketlenmesine ve yeni istihdam alanlarının oluşmasına neden olacak.

Kredi veren banka ile müşteri arasında köprü olacak, müşteri ihtiyaçlarına en uygun kredi yapısını oluşturacak Mortgage Brokerlarının yetiştirilmesi ile ilgili Amerika’nın önemli Mortgage uzmanlarından Alp Demirler’in kurduğu MMI Group ve Yıldız Teknik Üniversitesi düğmeye bastı.

Gayri Safi Milli Hasılanın %6’sı Mortgage
2010 Yılında GSMH 950 milyar TL olan Türkiye’de, 1,5 milyon tapu işlemi yapılırken, 60 milyar TL civarında Mortgage kredisi kullanıldı. Kullanılan Mortgage kredisi GSMH’nın neredeyse %6’sına tekamül etmekte. Piyasaların 5 yıl için bu oran ile ilgili beklentisi %100 artış şeklinde. %100’lük artış mortgage brokerlarına duyulan ihtiyacı daha da fazla hissettirecek.

Mortgage Brokerlığı En Çok Kazandıran Meslekler Arasında İlk Beşe Girmeye Aday
Newyork’un en önemli mortage brokerlarından biri olan Alp Demirler “Rekabetin çok yoğun yaşandığı Amerika’da vasat bir broker yıllık olarak ortalama 50-60 bin dolar kazanmakta. Newyork gibi gayrimenkul sektörünün çok hareketli olduğu yerlerde çalışan ve konusuna çok hakim olan brokerlar yıllık milyon dolarlara varan kazançlar elde edebilmekte. Türkiye pazarındaki hem hızlı gelişme hem de Türk insanının en önemli yatırım aracı olan gayrimenkul Mortgage Brokerlığını, en çok kazandıran ilk beş meslekten biri yapacaktır.” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Uygulamalı Mortgage Brokerlığı Eğitimi
2010 yılında, Türkiye’nin ilk uluslararası Mortgage grubu MMI GROUP’a ait olan Modern Mortgage İnstitute ve Yıldız Teknik Üniversitesi, 40 saatlik bir sertifika programı ile “Mortgage Brokerı” yetiştirmeye başlıyor. Programın en önemli özelliğinin uygulamalı olması ve mezuniyet sonrası staj imkanının sağlanması. Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Karataş “Mortgage, Türkiye’de hem çok yeni hem de çok süratle gelişen bir konu. Sektöre hizmet verecek kişilerin yetiştirilmesini sağlamak bir üniversite olarak görevimiz. Sektörün acil ihtiyaçlarına cevap verebilmek için uygulama ağırlıklı bir eğitimin olması şart. Bu nedenle uzun yıllar uluslararası deneyimi olan MMI GROUP ile UYGULAMA ağırlıklı bir sertifika programı hazırladık. İlk sertifika programımız 8 Ocak’ta başlayacak 30 Ocak’ta son bulacak. Uluslararası uygulamalarında yer alacağı sertifika programı sektörün önemli bir ihtiyacına cevap verebilecek.” dedi.

MORTGAGE SİSTEMİ 300 SEKTÖRÜ DE HAREKETLENDİRECEK VE İSTİHDAM İMKANI YARATACAK

Mortgage sisteminin hareketlilik kazandıracağı ve yeni istihdamların ihtiyaç duyulacağı sektörlerden bazıları:
1. Kişisel skorlama şirketleri,
2. Yatırım danışmanlığı.
3. Türev araçları uzmanlığı (Bankalar ve finans şirketlerinde),
4. Mortgage Brokerlığı,
5. Değerleme,
6. Mortgage Bankacılığı,
7. Gayrimenkul Bankacılığı
8. Gayrimenkul Hukuku
9. Sigorta sektörü,
10. Gayrimenkul Alanında Eğitim Danışmanlık Servisleri
11. Banka bünyesinde çalışan Mortgage uzmanlığı alanı,
12. Kentsel Dönüşüm
13. İnşaat sektörü, (Yurtiçi müteahhitlik hizmetleri ve belgelendirme, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, teknik müşavirlik hizmetleri, gayrimenkul, finans, iş ve inşaat makineleri, inşaat malzemeleri sanayisi.Buna bağlı olarak: demir çelik, çimento, izolasyon, çatı, plastik, iş makineleri alanları)
14. Yapı malzemeleri sektörü, (inşaat malzemeleri sanayii de şu başlıklarda incelenebilir: Çimento, hazır beton, prefabrikasyon, seramik, tuğla ve kiremit, bims (ponza ve süngertaşı), alçı, kireç, gazbeton, cam, demirçelik, boru, alüminyum, ahşap, plastik, boya, doğal taşlar, yalıtım, çatı kaplama malzemeleri, ısıtma-soğutma-havalandırma, asansör, aydınlatma, mutfak ve banyo, mobilya.)
15. Emlak Danışmanlığı sektörü,
16. Mimarlık,
17. Kamu (İnşaat, emlak, finans departmanları,Tapu Kadastro, Şehir Plancılığı; Harita Mühendisliği),
18. Belediyeler

KİMLER MORTGAGE BROKERI OLABİLİR?
Mortgage bir finansman modeli olması nedeniyle ilk akla gelen finansman eğitimi almış kişilerin broker olma şansının daha yüksek olduğu. Finansman bilgisi şart ama sosyal ilişkileri güçlü kişiler içinde bu alanda çalışma imkanı bulunmakta. MMI GROUP Başkanı Alp Demirler “Amerika’da birçok genç emekli, partime çalışmak isteyenler ve öğrenciler bu işte asistan broker olarak uzman brokerların yanlarında çalışmakta. Satış & pazarlama deneyimi olan ve sosyal çevresi geniş olan kişiler içinde Türkiye’de Mortgage alanında önemli iş fırsatları doğacaktır.” dedi.

MORTGAGE BROKERLARI PEKİ NERELERDE ÇALIŞABİLECEKLER?
Mortgage Brokerları kendi brokerlık şirketlerini kurabilmenin yanı sıra:

1. Büyük inşaat firmalarının bünyesinde
2. Büyük emlak firmalarını bünyesinde
3. Bankaların Mortgage departmanlarında
4. Al, yap, sat yapan mimarlık ofislerinde
5. Mortgage Brokerlık Şirketlerinde
6. Uluslararası Mortgage şirketlerinde
(Özellikle Türkiye’den gayrimenkul satınalmak isteyen birçok yabancıya servis verebilirsiniz.)

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

‘Türkleri Yatırım Yapmaya Bekliyoruz’

Senegal Hükümet Başkanı Sall, “Türk firmalarına, iş adamlarına sezlenişte bulunuyorum. Türkleri altyapı, inşaat, enerji benzeri …