1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Evinizi Kışa Nasıl Hazırlayacaksınız?

Bin yılın soğuğu tartışması her geçen gün gelen yeni bilgilerle kafa karıştırmaya devam ediyor. Bin yılın kışı kapıda mı değil mi bilinmez ama bilinen bir şey var ki; o da bu yıl da ısınmak için doğalgaza servet ödemeye devam edeceğiz.

Kışın kendini iyice göstereceği döneme kadar zam yok açıklaması içimizi bir nebze ferahlattı ama alacağımız kışa hazırlık tedbirleri, kendimizi daha güvende, sıcak ve keyifli hissettirecek hiç kuşkusuz.

Uzmanların evinize değer katma yöntemleri arasında ilk üçte saydığı yalıtım ve izolasyonun katma değeri neredeyse yüzde 30 civarında.

Unutmayın iyi ısınan bir ev her zaman değerlidir.

Eğer büyük bir yatırıma hazırlanacaksanız ki bu yaz pek çok binada buna şahit olduk. Artık eski binalarda mantolama sistemiyle daha iyi ısınır hale geliyor. Bu yatırım, maliyetli olsa da tahmini olarak 2 yılda kendini amorti ediyor.Bunun için işin uzmanına gidiyorsunuz projlendirme bütçeleme ve sonuca ulaşıyorsunuz.

Evinizin içinde yine ciddi bir yalıtım yatırımına hazırlanacaksanız, radyatörlerin değişmesi, kombinin yenilenmesi, cam çerçeve değişikliği gibi öncelikle işe iyi bir planlama ve bütçeleme ile başlamanız gerekli. İçerden dışarı yapacağınız yatırımı bir sıraya koyar ve adım adım sonuca ulaşırsınız.

KIŞ GELMEDEN BUNLARI YAPIN

Biz kara kışa karşı alabileceğiniz bireysel tedbirleri derlemeye çalıştık. Geçen hafta yağan yağmur ve hızla soğuyan hava ile birlikte ellerimiz kombiye gitti. Ancak yapılması gereken ilk iş kombiyi kontrol ettirmek, aynı şekilde baca sistemi ve kullandığımız soba, ısındığımız her ne ise eksiğini gediği ortaya çıkarmaktı. Yine de geç kalmış sayılmazsınız işte size evinizi kışa hazırlamak için almanız gereken önlemler listesi…

*Isıtma sisteminizin performansını düzenli olarak kontrol ettirin. Hem performans hem de güvenlik açısından ihmal edilmemesi gereken bir adım.

* Bacalı bir kombiniz varsa mutlaka yakmadan önce bacanızla ilgili bir sorun olmadığından emin olun.

*10 yılda bir doğalgaz sayaçlarının değiştirilmesi gerektiğini unutmayın. Eğer zamanı gelmişse ve cihazınız değişmemişse yetkililerle irtibata geçin ve değişimi sağlayın.

*Doğalgaz değil de soba ile ısınıyorsanız bacanızı ve sobanızı gözden geçirmeden kuruluma geçmeyin. Bacanızın, soba borularınızın sorunsuz olduğundan emin olun. Sobanızın camında ya da herhangi bir yerinde kırık, dökük bir yer varsa mutlaka değiştirin.

*Radyatörlerinizde bir sorun olmadığından emin olun, suyun dolaşımı, akıntı gibi olası aksaklıkları kontrol edin. Dökümde hafif, ısı yaymada etkili olan radyatörleri tercih edin. Ve tabi biliyorsunuz ki; radyatörlerin önleri kapanmamalı, engelleyici mobilyaların yeri değiştirilmeli, üstüne mermer konmamalı.

*Güneşten faydalanın güneş gidince perdeleri kapatıp enerjiyi eve hapsedin. Perdelerin radyatörlerin önünü ve üstünü kapatmamasına dikkat edin.

*Kapılar ve camların kışa hazırlanması çok önemli. Eğer ahşap doğrama ise mutlaka sünger, silikon ve cam koruyucularla sıcak ve soğuk havanın giriş çıkışını kontrol altına alın.

*Kapı ve pencere kenarlarını sadece içerden değil dışardan da kontrol etmeyi unutmayın. Pencerelerin ve dışa açılan kapıların kenarları uygun bir plastik sünger malzeme ya da kağıt bantlarla kapatılmalı. Köpük ve silikon boşlukları doldurmanın en en kolay hem de en ucuz yolu.

*Camları ince bir filmle kaplamak da yurtdışında sıkça kullanılan kışa hazırlık yöntemleriden biri. Bu film tabakalarını hem içerden hem de dışardan kullanılması etkiyi ikiye katlıyor.

*Isıtıcınızı değişterecekseniz programlanabilir olmasını tercih edin. Böylelikle kombiniz siz eve gelmeden yanmaya başlayacak, istediğiniz zaman kapatabilir ve daha efektif olacak.

*Kombiniz balkonda ya da hava ile temas eden bir yerde ise sıcak suyun geçtiği boruları alüminyum folyo ile kaplayabilir, kombiyi sert kış koşullarına karşı daha muhafazalı bir şekilde konumlandırabilirsiniz.

*Odalarınızdaki peteklerin etkisini artırmak için cam yünü ve alüminyum folyo ile kaplı sıcaklık yansıtıcı panelleri kullanarak yayılan sıcaklığı artırabilirsiniz.

*Çatı katındaysanız ya da bahçe katında oturuyorsanız almanız gereken farklı tedbirler olduğunu unutmayın. Çatıdaki izolasyon malzemesini kontrol edin, eksikleri tamamlayın.

*Eğer bahçeye açılan kapılarda ya da duvarda soğuk girişine neden olan açıklar varsa bunları tamir etmeyi ertelemeyin.
* Odalarda süpürgeliklerinizde boşluklar varsa, duvar diplerinde yapı bozulmuşsa onarımı ve süpürgelik tamirini ihmal etmeyin.

*Oturma odaları için 22 derece, yatak odaları için ise 20 derece sıcaklık öneriliyor. Ancak bu sıcaklıklar 1 derece düşürülerek toplam yakıt tüketiminde yüzde 7 tasarruf sağlanabilir.

Emlak Lobisi

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.