1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Eski Binanızı 12 Adımda Yenileyebilirsiniz!

Son 1,5 ay içinde 100’ün üzerinde binaya deprem risk raporu hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkili kuruluşu olan Tektaş Kentsel Dönüşüm, 12 adımda kentsel dönüşüm süreciyle vatandaşı bilinçlendiriyor.

Belediye, bina, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Deprem, Ekonomik, inşaat, iskan, kentsel dönüşüm, Projeler, Projeler haberleri, Protokol, Tapu

Kentsel dönüşüm süreci, riskli yapıların tespit ettirilmesiyle başlıyor. Son 1,5 ay içinde 100 binanın üzerinde deprem risk raporu hazırlayan Tektaş Kentsel Dönüşüm, 12 adımda kentsel dönüşüm sürecini anlatarak vatandaşı bilinçlendiriyor. Risk tespiti için kat maliklerinden birinin tapuyla başvurmasının yeterli olduğunu belirten Tektaş Kentsel Dönüşüm İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, “Bize gelen talepler doğrultusunda teknik çalışmalarımız ile riskli binaların tespitini yapıyoruz.” dedi.

Çalışmaları, İstanbul’un tüm ilçelerinde ve Marmara Bölgesi’nde gerçekleştirdiklerini belirten Hakan Çatalkaya, “Ağırlıklı olarak Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy, Üsküdar, Şişli, Büyükçekmece, Fatih, Bağcılar, Sarıyer, Güngören ve Esenler ilçeleri ile çalışıyoruz. Günde 15 bina tespiti yapacak ekip ve ekipmanımız var. Son 1,5 ay içinde 100 binanın üzerinde Deprem Risk Raporu hazırladık. Bu binaların çoğu, ekonomik ömrünü tamamlamış, zayıf, hasarlı, riskli binalardı.” diye ifade etti.

12 ADIMDA KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ

1. Belediye imar müdürlüğü, tapu müdürlüğüne başvurarak, arşivden binanıza ait mevcut projeler temin edilir.

2. Bina Deprem Risk Raporu almak için binaya ait mevcut projeler ve tapunuz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkili Kuruluşu Tektaş Kentsel Dönüşüm’e başvuru yapılır.

3. Bakanlık Yetkili Kuruluşu Tektaş Kentsel Dönüşüm’ün binanızda yaptığı gerekli inceleme, tespit ve çalışmalar sonucu binanız için Deprem Risk Raporunu hazırlar.

4. Hazırlanan Deprem Risk Raporu, bakanlık yetkili kuruluşu tarafından bağlı bulunduğunuz il, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm müdürlüğüne en geç iki gün içinde bir üst yazı ile sunulur

5. Bakanlık; hazırlatmış olduğunuz deprem risk raporu onayını tarafınıza resmi bir yazı ile bildirir.

6. Bakanlık onay yazısının size tebliğinden sonra binanız yenilenmesi gerekiyor ise 60 gün içinde bina maliklerinin çoğunluğu ile bina ortak karar protokolü imza altına alınır.

7. Bina ortak karar protokolü, bağlı bulunduğunuz il Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm müdürlüğüne bir dilekçe ile sunulur.

8. Eski binanızın yıkılması, yeniden inşaatı veya güçlendirmesi için bakanlık onayı ile kentsel dönüşüm kredisi olanaklarından yararlanılabilir.

9. Binanın yeniden yapımı sırasında ekonomik durumu iyi olmayan maliklerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı ile kira yardımından yararlanalabilir.

10. Binanın yeniden inşaatı veya güçlendirmesinin yapılması için tüm projeler hazırlatılır ve ilgili belediyeden ruhsat alınır.

11. Binanın yeniden inşaat ve güçlendirme uygulaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müteahhitlik lisansı sahip müteahhit şirketler ile anlaşılır ve inşaat yaptırılır.

12. Yapımı tamamlanan binanız için bağlı olduğunuz belediyeden (Depreme dayanıklı, projesine uygun yapılmış, eksiksiz bina anlamına gelen) iskanlı tapularınız alınır.

Kaynak: CİHAN

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yabancılara Konut Satışı Giderek Düşüyor

Türkiye genelinde konut satışları 2024 Ocak’ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak …