1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Doğal Granit – Doğal Granit Kullanım Yerleri – Doğal Granit Avantajları

Doğal Granit ile estetik yüzeyler
Doğal Granit, günümüz mimarisinde yapıları dış etkenlerden koruması, yapı içi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakım istememesi, doğal, dayanıklı ve estetik olması sebebiyle yapı sektöründe kullanımı giderek artan prestijli bir malzeme.

Doğal Granit, dünyamızın milyonlarca yıl süren jeolojik oluşum dönemlerinde yerkürenin derinliklerinde kuvars, feldispat, mika ve başka bir takım kayaç ve yapıcı minerallerin birleşmeleri ve daha sonra değişik sebeplerle yeryüzüne yükselmeleriyle oluşuyor.

Doğadaki en sert minerallerden biri olan kuvars ve türevlerini uygun olarak içinde bulundurması sebebiyle, Doğal Granit çok sert bir yapı kazanıyor, aşınmalara ve çizilmelere karşı çok dayanıklı bir özelliğe kavuşuyor.

Aynı zamanda değişik minerallerin oluşturduğu olağanüstü harika renklerin harmonisine sahip, dokusu itibariyle de son derece dekoratif bir malzeme. Granit uzun ömürlü ve sağlam bir yapı malzemesi olarak her türlü iç ve dış cephe kullanımlarına olanak tanıyor. Doğadaki en sert yapı malzemesi olması nedeniyle diğer yapay malzemelerde görülebilecek dezavantajları taşımıyor.

Doğal Granit, levha kalınlığı genelde kullanılan ve tercih edilen 2 veya 3 cm olmakla beraber kullanıcısının projesine ve talebine göre istenilen kalınlıkta levha üretimi yapılıyor.

Granit levhalar cilalanarak parlak bir yüzey elde edileceği gibi, istenildiği takdirde yakılmış, kumlanmış, çekiçlenmiş, pürüzlendirilmiş son derece estetik yüzeyler elde etmek mümkün.

Doğal Granitin Avantajları
# Doğal
# Hijyenik
# Estetik
# Sert cisimlerin darbelerine dayanıklı
# Ultraviyole ışınlarından etkilenip renk atmıyor
# Doku ve rengini hep muhafaza ediyor
# Isıdan etkilenmiyor
# Yangına karşı en dayanıklı ürün
# Periyodik bakım gerektirmiyor

Günümüzde artık her alanda doğal olan tercih ediliyor. Giysilerimizin kumaşlarının ipek, keten, pamuk olması ya da ev tekstilinde perdede, döşemeliklerde aynı kumaşların kullanılmasının daha sağlıklı olması gibi yapı ürünlerinde de yapay malzemelerden kaçınılıp doğal olanın tercih edilmesi gerekiyor.

Uygulama Alanları

İç Mekan
# Yer döşeme kaplaması
# Duvar kaplaması
# Mutfak ve banyo tezgâhları
# Merdiven basamak, korkuluk, trabzan, küpeşte ve rıhtı
# Pencere, kapı, söve ve denizliği
# Mobilya
# Şömine
# Bankolar
# Kolon kaplamaları, peyzaj objeleri

Dış Mekan
# Cephe kaplaması
# Çevre düzenleme
# Sütun, küpeşte, kemer
# Anıt, heykel
# Park ve gezinti yolları donanımı
# Kent mobilyaları
# Meydan ve peysaj havuzları, çeşmeler ve fıskiyeler
# Parke taşları ve bordürler
# Tretuvar ve gezinti yolları kaplamaları

Kaynak: raf.arkitera.com

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mimar, Mühendis, Tekniker İlanları 18 Eylül 2015

AUTOCAD bilen, saha tecrübesi olan, şehirdışı engeli olmayan elektrik mühendisi. 0-532-276-53-52 ——————————————————————————– BEYLİKDÜZÜNDE Doğalgaz Firmasında …