1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çürük Konut Sahiplerine Verilecek Rakam Belli Oldu!

Devlet çürük konutunu yıktırana yenisini yapması için 23 bin lira faiz desteği verecek. Ayrıca 8 bin lira tutarındaki KKDF, BSMV, damga vergisi ile belediye ve tapu harçlarını da almayacak.

çürük konut, dönüşüm, dönüşüm desteği, Emlak Gündemi, Emlak Gündemi haberleri, kdv desteği, kentsel dönüşüm, konut

Halen vatandaş bankadan aylık yüzde 0,85 faiz oranıyla konut kredisi kullanırken; riskli evini yıktıran yüzde 0,70 faizle kredi alabilecek. Üstelik bu faizin aylık yüzde 0.33’ünü, yıllık yüzde 4’ünü devlet ödeyecek.

Hürriyet’in haberine göre, Bakanlık ‘özel hesaptan’ her bir daire için en fazla 100 bin liraya kadar kullanılacak krediye ‘faiz’ desteği verecek. Ancak örneğin 20 daireli bir apartmanda 7 dairesi olan bir hak sahibi varsa, o kişiye en fazla 500 bin liralık kredisi için ‘faiz desteği’ verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hesaplarına göre, 10 yıl vadeli 100 bin liralık bir kredi için 48 bin lira faiz ödemek gerekecek. İlk yıl devletin faiz katkısı 4 bin lira olurken, 10 yılda bu destek 23 bin liraya ulaşacak. Böylece vatandaş 48 bin liralık faizin sadece 25 bin lirasını ödemiş olacak.

Üstelik faiz desteğinin yanı sıra, afet riski altındaki binaların yıkım ve yapımı sürecinde noter harcı, belediye harcı, tapu harcı gibi harçların yanı sıra Damga Vergisi, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV), Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) gibi vergi ve harçların hiç biri alınmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, güçlendirme kredisi, konut yapım kredisi ve işyeri yapım kredisinin yanı sıra ev sahiplerine 1 yıllık kira yardımı; kiracılara ise ‘taşınma’ yardımı yapıyor. Bu iki yardımdan yararlanmak için ev sahibi veya kiracının Bakanlar Kurulunca ‘riskli alan’ ilan edilecek bir bölgede ikamet ediyor olması gerekiyor. Örneğin İstanbul’da Sütlüce, Esenler; Diyarbakır’da Sur bölgesi gibi ‘riskli alandaki’ evini boşaltan ev sahibine bir yıl boyunca aylık 500 lira kira yardımı yapılacak

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’da 35 Bin Binada İnceleme: 15 Bini Riskli Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul isimli projesini tanıttı, megakentte 35 …