1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çelik Prefabrik Duvarlar

Çelik çerçeveli yapılarda kullanılan duvarlar da taşıyıcı yapı elemanları gibi çoğunlukla prefabriktir. Bu özellik üretimin hızlanmasına neden olurken yapının daha ekonomik olmasını da sağlamaktadır.

* İç Duvarlar
Prefabrik beton paneller, briket veya tuğla ile de yapılabilmektedir. Ancak, tercih edilen yöntem; galvanizli saclardan kesilip bükülerek elde edilen U ve C profillere alçı panellerin monte edilmesidir. Kullanım yerlerine göre kalınlık, su geçirimsizlik ve yangına daha uzun süre dayanım gibi özellikleri olan alçı panellerin arasında yine kullanım yerlerine göre su ve/veya ısı yalıtımı bulunmaktadır.

ÖZEL YALITIMLI İÇ DUVAR
Önceden delinmiş bükme sac dikmelerden oluşan duvarlara elektrik, telefon, su vb. tesisat elemanları kısa sürede ve kolaylıkla monte edilebilmektedir.

Bükme sac profillerin fabrikada birleştirilmesi ile oluşturulan ve taşıyıcı da olabilen duvar panelleri inşaat süresinin kısalmasını sağlamaktadır.

* Dış Duvarlar
Genel olarak, iç tarafında alçı panel dış tarafında hava koşullarına dayanıklı bir kaplama ile aralarındaki yalıtım malzemesinden oluşmaktadır. Bir bölümünde ayrıca iç kaplama yapılmasına gerek kalmayan çok çeşitli dış kaplama malzemeleri arasında;

– Prefabrik beton veya metal paneller( Konteynerler),
– Ahşap veya endüstriyel metal kaplamalar ile
– Metal veya cam perde duvar sistemleri ve kabinler yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yapılardaki en önemli elemanlardan olan dış duvarların istendiğinde;
– Isı,
– Hava,
– Buhar,
– Kar ve yağmur,
– Yapay ve doğal ışık,
– Ses ve,
– Yangın geçişini engellemesi,
– Güçlü ve rijid,
– Dayanıklı,
– Estetik ve,

Ekonomik olması gibi özelliklerden birkaçına veya tamamına sahip olması gerekmektedir.

TİPİK DIŞ DUVAR
# Taşıyıcı duvar panelleri ile depremsiz bölgelerde 5-6 kat yüksekliğinde binalar yapılabilmektedir. Tarafımızca “Yığma Çelik” olarak adlandırılan bu tür binaların çoğunda kolon ve çerçeve kirişleri bulunmamaktadır. Çok sayıda ince elemandan oluşan binaların deprem bölgeleri için uygun olduğu söylenemez. Ulaşılabilecek kat yüksekliği de sınırlı olduğundan nüfusları hızla artmakta olan şehirlerimizdeki konut ihtiyacının bu tür yapılarla karşılanması olanaksızdır.

# Yüksek ve/veya depreme dayanıklı yapılar elde edilmesinde zorunlu olarak hadde profiller kullanılırken daha ekonomik kesitler için kalın saclar ile oluşturulan yapma kesitler de kullanılmaktadır.

Bu bakımdan; ülkemiz gibi en aktif deprem kuşaklarından birinde bulunan Japonya’da çoğunluğu çelik ve 2 katlı olan yapılarda hadde profil kullanımının %46’lara ulaşması dikkat çekicidir.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaatta Pratik Çözüm “Prefabrik”

İnşaat sektörünün yeni gözdesi prefabrik uygulamalarını, bu alanda Konya’nın ilk firmalarından olan Göksan Prefabrik’in patronu …