1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çatı Malzemeleri ve Çatı Bakımı, Çatı Onarımı

Çatı, bir binanın en üst yüzeyini örtmek için yapılır. Binayı özellikle suyun meydana getirebileceği hasarlara karşı korur. Çoğu ülkede, çatının birincil kullanım amacı, yağmura binaları yağmura karşı korumaktır. Binanın yapısına bağlı olarak, çatı ayrıca sıcağa karşı, güneş ışığına karşı, soğuğa karşı ve rüzgara karşı da binaları korumak için kullanılabilir.

Çatı Malzemleri, Çatı izolasyonu, Çatı Kaplama Sistemleri, Alüminyum Çatı Örtüsü, Çatı Yapımı, Çatı Tipleri, Ahşap Çatı, Teras Çatılar, Çatı Örtüleri, Metal Çatılar, Seramik Kiremitler

Günümüzde, bir çatının yapılması, çeşitli yerel ve uluslararası mimari yasalara tabidir. Bir çatının dizaynında kullanılan çatı malzemeleri , nasıl yapıldığı ve dayanıklılığı yasalarla belirlenmiştir. Çatı malzemeleri, muz yaprakları, alüminyum, önceden dökülmüş beton vb. olabileceği gibi, en yaygın kullanılanları, ahşap, atermit, kiremit ve şıngıldır. Dünyanın birçok yerinde çatı malzemesi olarak seramik kiremitler tercih edilir.

Çatılar, bir binanın en zor erişilebilen noktaları oldukları için, yapılırken dayanıklı bir şekilde inşa edilmeleri oldukça önemlidir. Yenileme, tamir gibi ihtiyaçların daha az ortaya çıkması için dayanıklı yapılmış çatılar gerekmektedir. Doğru yapılmış çatı, kaplama, koruma ve su geçirmeme özellikleri taşımalıdır. Çatı altında oluşturulacak havalandırma çatının ömrünü uzatmakta ve dayanıklı bir çatı oluşturmaktadır.

Çatı Malzemleri, Çatı izolasyonu, Çatı Kaplama Sistemleri, Alüminyum Çatı Örtüsü, Çatı Yapımı, Çatı Tipleri, Ahşap Çatı, Teras Çatılar, Çatı Örtüleri, Metal Çatılar, Seramik Kiremitler

Çatı Bakım Ve Onarımı
Ülkemizde çatı izolasyonu nun sorun çıkarmasından dolayı, insanlar ahşap çatı dan uzak durmaya çalışmışlardır. Ahşap yerine kiremit çatı kullanarak bu sorunu çözmeye çalışmışlardır. Yoğun olarak tercih edilen bir diğer yöntem çatı kaplama sistemleri dir.Ve bu sistem genel olarak alüminyum çatı örtüsü kullanılarak yapılmaktadır.

Teras çatılar insanların sosyalleşebileceği ve hava alabileceği mekanlar olduğu için daha tavsiye edilir. Ancak teras çatı kullanabilmek için iyi bir su yalıtımı yapılması gerekmektedir.

Özellikle teras çatılardaki su yalıtımında özellikle kristal üreten çimento bazlı malzemeleri kullanmanız çok daha iyi olur. Çünkü kristalize malzemeler betonun içindeki kılcal çatlakları nüfuz edip buraları camlaştırıp tıkadıkları için sırf betonun üzerinde bir su yalıtımı yerine betonun içinde de bir su yalıtımı sağlanmış olur. Ayrıca bu malzemeler, klasik örtü olarak tanımlanan bir örtü tabakası da sağlar ve yarı esnek yapısıyla çatlaklara veya kırılmalara karşı rahatlıkla su yalıtımında kullanılabilirler.

Çatı tipleri ne göre farklı farklı su yalıtımı vardır. Ahşap çatılarda, metal çatılar da, üzerine kaplama elemanı olarak memranlar şingıllar kullanılabilir. Yatay ve teras çatılarda, seramik altında çimento tarzı malzemelerle su yalıtımı en tercih edilen şekilleriyle sağlanmış olur.

Çatı Malzemleri, Çatı izolasyonu, Çatı Kaplama Sistemleri, Alüminyum Çatı Örtüsü, Çatı Yapımı, Çatı Tipleri, Ahşap Çatı, Teras Çatılar, Çatı Örtüleri, Metal Çatılar, Seramik Kiremitler

İnşaat tekniklerinin gelişmesiyle birlikte, enerji tasarrufu sağlayan çatı örtüleri nin de kullanımı yaygınlaşmıştır. Hava geçirmeyecek şekilde oluşturulan çatı sayesinde enerji tasarrufu sağlanır. Çatının iç tarafına yerleştirilen hava ve buhar bariyerleri, nemin izolasyonu etkilememesini sağlayarak oldukça fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çatı Malzemeleri Sektörü Güneş Enerjisini Kullanıyor!

Güneşten elektrik üreten çatı malzemeleri sektörü hızla gelişiyor. 2011’de sektörün atağa kalkması beklenirken ülke ekonomisine …