1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çağlayan’ın Tekstil Atölyeleri, Ofis ve Restoran Oluyor!

Çağlayan’da inşa edilen Avrupa’nın en büyük adalet sarayının açılmasına kısa bir süre kala, bölgede gayrimenkul piyasası hareketlendi. Pek çok tekstil atölyesi ve bina avukatlar için ofise dönüştürülüyor

Yeni bir iş merkezi gelişirken, restoran ve kafe sahipleri de kiralık yer aramaya koyuldu.

İnşaatına 2007’de başlanan İstanbul Çağlayan’daki adalet sarayı, Avrupa’nın en büyüğü olacak. Yaklaşık 7 aydır devam eden Çağlayan Meydanı yol çalışmasının da bir ay içinde tamamlanması ve trafiğin açılmasıyla en kısa sürede hizmete girmesi planlanan adalet sarayı, bölgede gayrimenkul piyasasını da bereketlendirecek, öyle ki, daha önce tekstil şirketlerinin ve mobilyacıların bölgesi olarak kabul edilen Çağlayan’da şimdilerde hummalı bir “ofis bölgesine dönüşme” çalışması var. Pek çok tekstil atölyesi boşaltılıp hukukçular için ofis haline getirilirken, az katlı konut binalarını bile ofise çeviren mülk sahipleri var. Son olarak, lojistik devi Barsan da Çağlayan’daki eski yönetim binasını ofis projesi olarak yenileme kararı aldı.

RESTORANLAR DA YER KOVALIYOR
Bölgedeki eğilimle ilgili, gayrimenkul danışmanlık firması Re/Max’in Çağlayan temsilcisi Cenk Sungur ile görüştük. Sungur, tekstil firmalarının yavaş yavaş bölgeden çıktığını, binaların da tadilat yapıldıktan sonra avukatlara yönelik ofisler haline getirildiğini söyledi. Sungur, “Tabii bu yenilemelerde masraf yapan mülk sahibi kirayı da artırıyor, örneğin, kendi portföyümüzdeki 150 metrekarelik bir ofisi ele alırsak, daha önce kirası 800 TL idi, yenilendikten sonra 1700 TL oldu” dedi. Yenilemeye tabi olmayan mevcut ofis ve konutların fiyatında da artış olduğunu ifade eden Sungur, satılık ve kiralıkta bu oranın yüzde 30’a kadar çıktığını belirtti. Adalet sarayı açıldıktan sonra, Çağlayan Meydanı’nın günde 70 binden fazla insanın giriş çıkış yapacağı bir hal alacağını hatırlatan Sungur, “Hem iş yoğunluğu hem de bölgede yeni bir istihdam oluşması nedeniyle restoran ve kafe sahipleri de kendine yer bakıyor. Kapımızı çalan çok. Fast food zincirlerinden kebapçılara kadar pek çok gıdacı özellikle de mobilyacıların yoğun olduğu Kâğıthane tarafındaki caddede kiralık yer arıyor” diye konuştu.

‘Bazı konut binaları da ofis oluyor’
Bölgede faaliyet gösteren TURYAP ofisinden Bünyamin Yağmur, herkesin kendini adalet sarayının açılışına hazırladığını belirterek, “En önemli faktör yol çalışmasının bitmesi. Çağlayan Meydanı’nda 16 yerim var; 1.5 aydır kiralayamıyorum. Yol açılınca hız kazanacak. Bütün ofisler takip halinde” dedi. Yağmur, fiyatlarda yüzde 20-30 artış olduğunu, genelde insanların gayrimenkulunu satmaktan vazgeçip ofis halinde kiralamaya yöneldiğini söyledi. “Kolektif Emlak’tan Mehmet Karakurt ise tekstil atölyelerinin yanı sıra bazı konut binalarının da ofise dönüştürüldüğünü ifade ederek, “Yol bitip adalet sarayı açılınca asıl kira artışı başlar; yüzde 80’i bulur” dedi.

‘İhtiyaç doğrultusunda ofis alanı planlıyoruz’
Çağlayan’daki eski yönetim merkezini ofise çevirip kiraya vermeye hazırlanan Barsan Global Lojistik’in (BGL) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ da bölgede oluşan ihtiyacı değerlendirmek istediklerini söyledi. Çaptuğ, binayı renove etme yoluyla ya da imar durumuna bağlı olarak yeni bir ofis binası yaparak dönüştürmeyi düşündüklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

“BGL olarak, genel merkezimizi Kâğıthane’de yaptırdığımız yeni lojistik üssüne taşıdık. Şu anda Çağlayan’da boş bulunan eski yönetim binamızı yeni adliye sarayının doğurduğu ihtiyaç doğrultusunda ofis alanı olarak planlıyoruz, ihtiyaca göre şekillenecek yeni projede, binamızı hukukçulara kullandırmayı düşünüyoruz.”

Habertürk

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bankalar İkametgah İstemeyecek!

Kimlik Paylaşımı Sistemi çerçevesinde adres bilgisine erişebilen kurumlar ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu çerçevesinde faaliyette …