1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bursa Tramvay Üretim Merkezi Haline Gelecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi altyapıdan çevreye, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar geliştirdiği 850’yi aşkın projeyi bir bir gerçekleştiriyor.

Kentin 50 yıllık simgesi teleferiği Oteller Bölgesi’ne çıkaracak projenin temeli atılırken, Bursa’yı tramvay üretim merkezi haline getirecek projenin çalışmaları yapılıyor

TELEFERİKLE ZİRVEYE

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kış turizm merkezi Uludağ’ı yeniden cazibe merkezi haline getirmek için çalışma başlattı. Belediyenin yeni teleferik projesinin temeli atıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe”Teleferik hattı modernize edilecek. Bursa’nın 50 yıllık simgesi teleferik Oteller Bölgesi’ne çıkarılacak. Yolcu kapasitesi 10 katma ulaşacak. Mevcut 30-35 kişi kapasitesine sahip kabinlerle özellikle lodoslu havalarda Uludağ’a ulaşım sağlanamıyor. Yeni yapılacak gondol tipi kabinler her türlü hava koşulunda çalışabilecek. Toplam 8.84 kilometreyle dünyanın en uzun teleferik hattı Bursa’ya kazandınlırken, 8’er kişi kapasiteli 175 gondol tipi kabinle sıra bekleme problemi ortadan kalkacak. Yolcu taşıma kapasitesi yeni projeyle saatte 1800’e çıkarken, aile kabinlerinin yanında VIP kabinler devreye girecek. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek projeyle, Teferrüç ile Oteller Bölgesi arasında 24 saat kesintisiz ulaşım sağlanacak. Projenin iki yılda tamamlanması hedefleniyor” dedi.

NOSTALJİ BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi’nde uygulanacak nostaljik tramvay projesinin yer teslimini yaptı. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Reyhan ve Kayhan bölgelerinin ortasından geçen Cumhuriyet Caddesi’ne gece-gündüz işlev kazandırmayı hedefleyen nostaljik tramvay projesinde inşaat başlıyor.İhaleyi alan firmanın istanbul’daki Kadıköy – Moda Tramvay Hattı ile Gaziantep’teki tramvay hatlarını yapan firma, olduğunu vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe “Mart ayında çalışmanın tamamlanmasını hedefliyoruz. Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi yönünde çalışmalarımız sürerken, nostaljik tramvay bölgeye gece – gündüz canlılık katacak. Halkımız Tatarhk Köprüsü ile Zafer Meydanı arasında tramvayla ulaşımın keyfini yaşayacak.Projenin ikinci ayağında ise caddedeki tüm binaların cephelerinde sağlıklaştırma çalışması yapılacak” diye konuştu.

ULUABAT’A ‘NİL’ MODELİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe, Uluabat Gölü’nü turizme açmaya hazırlanıyor. Altepe şunları söyledi: “1950’li yıllarda çekilen fotoğraflarda Uluabat Gölü çıkış kanalında gemiler görülüyor. Uluabat çıkış kanalı 30 kilometrelik bir güzergahı takip edip, Kocadere aracılığıyla Marmara Denizi’ne dökülüyor. Bu güzergahta yapılacak düzenlemelerle Marmara Denizi ile Uluabat Gölü’nü buluşturacağız. Kotfarkı sayesinde tuzlu su ile tatlı su karışmayacak. Kanal komple temizlenecek. Hat boyunca önemli bir rekreasyon alanı kazanılacak. Marmara Denizi’nden giren yatlar için Uluabat doğal bir marina olacak. 30 kilometrelik hat boyunca Nil Nehri’nde olduğu gibi geziler düzenlenecek. Kafe ve restaurantlarla bölge ekonomisi canlanacak. Proje tamamlanıp, kurumlardan onaylar alınınca çalışmaları başlatacağız.

STADYUMDA İLK KAZMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından UEFA standartlarında yapılacak 45 bin kişi kapasiteli ve timsah görünümlü stadyumla ilgili projede son aşamaya gelindi. Stadyumun yapılacağı Velodromda faaliyet gösteren kulüplerden Nilüferspor’la da protokol imzaladıklarım belirten Başkan Altepe, mevcut tesislerin tahliyesiyle ilgili işlemlerin tamaımandığı kaydetti. Kamulaştırılması gereken 28 bin metrekarelik alanı daha önce aldıklarını ifade eden Başkan Altepe “İki ay içinde ihaleyi sonuçlandırıp şubat ayında ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz” dedi.

TRAMVAY ÜRETİM ÜSSÜ

Bursa’yı otomotivden sonra tramvay üretiminin de merkezi haline getirecek proje için Büyükşehir Belediyesi Durmazlar Makine ile iş birliği yapıyor. İpek Yolu’nun başlangıcı olması dolayısıyla tasarımında ipek böceğinden esinlenilen tramvaylann, 2011 yılı sonunda Bursa caddelerinde seferlerine başlaması hedefleniyor.

DEMİR AĞLARLA ÖRÜLÜYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘her köşesine ulaşılabilir bir kent’ hedefi doğrultusunda raylı sistem yatırımlarına hız verdi. Mevcut 22 kilometre olan raylı sisteme 24.5 kilometre daha eklenmesi planlanıyor. Emek hattında çalışmalar, kavşak düzenleme çalışmalarıyla hız kazandı.Bursaray’ı üniversite ile Jİusturacak 6.5 kilometrelik hattın ilk 3 istasyonu olan Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce istasyonlarında yolculu seferlere başlandı. Hattın diğer 3 istasyonu ile Emek hattının 2011 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Öte yandan programda olmamasına rağmen 7 duraktan oluşacak 8 kilometrelik Kestel hattının proje çalışmaları tamamlandı. İhalenin ardından imalata başlayacaklarım dile getiren Başkan Altepe, Bursaray’ı kentin doğusuyla da buluşturmayı planladıklarım vurguladı.

KONFORLU ULAŞIM

Ana yollardaki ulaşım sorununu Bursarayla aşmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ulaşım sorununu tramvay hatları ile çözecek. İlk olarak Cumhuriyet Caddesi’nde başlatılacak nostaljik tramvay hattıyla ilgili proje çalışmaları sürerken, İstanbul’dan getirilen tramvaylann bakım çalışmalan sürüyor. Bursa’daki raylı sistem ağı toplam 46.5 kilometreyi bulacak.

Posta

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

BursaRay’da Çalışmalar Devam Ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BursaRay’ı Gürsu ve Kestel’e ulaştıracağı Doğu hattındaki çalışmalar hız kesmiyor. Başkan Altepe, …