1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Boya Yapı Dekorasyon, Boya Malzemeleri, Boya Ürünleri, Saten Boyalar, Solvent Bazlı Boyalar, Boya Nasıl Yapılır, Su Bazlı Boya, Duvar Kağıdının Yenilenmesi

BOYALAR – DIŞ CEPHE BOYALARI – İÇ CEPHE BOYASI

Boya Yapı Malzemeleri
Boya yapı dekorasyon malzemeleri, bir yüzeye dekoratif amaçlı renk vermek için veya koruyucu bir tabaka oluşturma amaçlı kullanılan kimyasal bir malzemedir. Boyalar bünyesinde; bağlayıcılar, pigmentler ve dolgu malzemeleri, kimyasal katkılar ve çözücüler olmak üzere dört temel unsur bulundurur.

Boya seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlar; hangi yüzeye uygulanacağı, örtücülüğü, boya kıvamının su ile ayarlanması için su kaldırma gücü, kolay uygulanabilir olması, ekonomik olması, sarfiyatı ve kaliteli olmasıdır. Boyanın tek katta kapladığı alan çok önemlidir. Bu alan yüksekse kullanılan boya miktarı da oldukça az olur. Su bazlı boya seçerken ne kadar su kaldırabildiğine, solvent bazlı boyalar için ise tinerle inceltme oranına dikkat edilmelidir. İnceltme oranının yüksek olması tercih edilmektedir.

Boya Yapı Dekorasyon, Boya Malzemeleri, Boya Ürünleri, Saten Boyalar, Solvent Bazlı Boyalar, Boya Nasıl Yapılır, Su Bazlı Boya, Duvar Kağıdının Yenilenmesi

BOYA NASIL YAPILIR ?
Boya yapılırken kullanılan yardımcı ürünlerden olan rulolar, fırçalar, petek poliköpük, maskeleme bandı ve zımparalar, vazgeçilmez unsurlardandır. Boya malzemeleri nin kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar ve püf noktaları vardır. Örneğin, uzun tüylü olan ruloların plastik ve dış cephe boyamasında, kısa tüylü olanların saten boyalar la, mercan ruloların ise grenli boyalarla kullanılması, fırça kullanımında tüylerin dökülmemesi için önceden silkelenip tozunun alınması gibi. Ayrıca, tüm bu malzemelerin temizliği yapılırken kullanılan boyanın özelliklerine göre farklı çözeltilerle temizlenmesi gerekmektedir. Geniş yüzeylerde rulolar tercih edilirken, kesişim noktalarında, kapı ve pencerelerde ise fırçalara ihtiyaç duyulur.

Astarlar ve macunlar da iyi bir boya uygulaması öncesinde kullanılması gereken yardımcı ürünlerden, yüzey hazırlığında kullanılan malzemelerdendir.

Boya Yapı Dekorasyon, Boya Malzemeleri, Boya Ürünleri, Saten Boyalar, Solvent Bazlı Boyalar, Boya Nasıl Yapılır, Su Bazlı Boya, Duvar Kağıdının Yenilenmesi

BOYANIN AVANTAJLARI
Su bazlı boyanın uygulanması kağıt kaplamadan daha kolaydır. Herhangi bir deformasyon oluştuğunda duvarda (çarpma vs) telafisi daha kolaydır. Duvar kağıtlarına nazaran daha kolay silinmektedir. Boya renkleri nin alternatifleri çok fazladır. Duvar kağıdının yenilenmesi gerektiğinde tekrar sökülmesi ve boya uygulanıp daha sonra kağıt kaplanması gerekmektedir. Ancak duvarlar boyayla kaplandığında üzerinde değişiklik yapılması ve revizyon yapılması daha kolaydır.

İç ve dış cephelerde farklı türde boyalar kullanılır. Dış cephelerde kullanılan boya ürünleri farklı sorunlara uygun çözümler getirme amaçlı kullanılır. Bunlar; çatlama, kabarma, tebeşirlenme, kirlerin toplanması, çiçeklenme, solma, donma, üst üste bindirme, küf, paslanma, boya uyuşmazlığı, soyulma, zayıf alkali dayanım, kimyasalların kusması, yüzey kırışıklığı, ahşabın kararması-yaşlanması gibi sorunlardır. Her bir farklı sorun için farklı özelliklerde boyalar kullanılır. İç cephelerde kullanılan boyalar su bazlı ve solvent bazlı boyalardır. En çok tercih edileni su bazlı boyalar olmakta, bunların da avantajı sağlığa zararlı olmaması, çabuk kuruması, kolay uygulanabilirliği ve temizliğinin kolay yapılması olarak sıralanabilir.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Söve Nedir?

Sövenin ingilizce ve türkçe anlamını merak ediyor musunuz?