1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Borçlunun Evinin Tamamı Haczedilir Mi?

Tamer Heper, Posta Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde ” Ev satılmayabilir ” başlıklı yazıyı kaleme aldı. Heper, borçlunun evinin haczedilmesi ile ilgili merak edilenleri yanıtladı

Soru: Ben emekli biriyim ve geçinemediğim için küçük bir dükkan açtım ama iflas ettim. Bankaya kredi borcum vardı evime haciz geldi ama borçtan dolayı evin satılamayacağını duydum. Ancak hukuki bilgi alamadım. Bu doğru mudur? F.F.

Cevap: Duyduğunuz kısmen doğru kısmen doğru değil. Evinize haciz gelebilir ancak İcra iflas Kanununun 82’nci maddesinde haciz edilemeyecek şeyler sayılmıştır. Bu maddede mesken için konulmuş kural şudur: “Borçlunun haline münasip evi…” Yani haczedilemeyen borçlunun “haline münasip evi”dir. Ancak evin kıymeti fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alabilecek miktan borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılır. Görüldüğü gibi borçlunun evinin tamamı haczedilemez değildir. Oturmakta olduğu evi ancak hali ile münasip ise bu durumda evet, haczedilip satılamaz. Bu konuda karan kim verecek? Bu konuda icra memuru karar verir ve değer tespiti için bilirkişiye başvurur. Bu konularda anlaşmazlık halinde icra hakimliğine başvurulabilir.

Posta/Tamer Heper

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Temmuz’dan İtibaren Yepyeni Bir Kiracılık İlişkisi ve İhtilafı!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, “Kiracılık süresi on yılı doldurmuşsa kiralayan hiçbir sebep göstermeksizin kira …