1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Boğaziçi Köprüsü’ndeki Bakım 3 Ayda Bitmeyecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ikinci köprüdeki bakım çalışmalarının yüzde 60’ının tamamlandığını söyledi. Önümüzdeki yıl birinci köprü bakıma giriyor. Ancak bu çalışma FSM’deki gibi kısa sürede bitmez

Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,Fatih Sultan Mehmet Köprüsü,Boğaziçi Köprüsü,FSM,köprü bakım çalışmaları

Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsündeki bakım çalışmaları İstanbul’un trafik sorununu yeniden gündeme getirirken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’un trafik sorununun tamamen çözülemeyeceğini, sadece azaltılabileceğini söyledi. Yıldırım, önümüzdeki yıl yapılacak Boğaziçi Köprüsü’ndeki bakımın, FSM’den daha uzun süreceğini ve yaz aylarının yetmeyeceğini kaydetti. Bakan Yıldırım, ulaştırma muhabirleriyle bir araya geldiği sohbet toplantısında şu mesajları verdi:

TRAFİK KISITLAMALARI GELEBİLİR

İstanbul’un trafik sorununa çözüm bulunamaz, sadece bu sorun hafifletilebilir. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu sorun çözülemez. Bundan sonra artık yapılacak olan trafik kısıtlamalarıdır. Tek ya da çift plaka gibi ayrımlar, belli saatlerde belli bölgelere giriş ya da yüksek geçiş ücretleri olabilir. Kanalİstanbul da İstanbul trafiğine fayda yaratır. Boğazdaki yük trafiği oraya kaydırılınca biz de İstanbul içi için deniz trafiğine yükleniriz. 3. Köprü, tüp geçit ve Marmaray’la da trafikte rahatlama olur. İstanbul’un dezavantajı dikdörtgen şeklinde bir kent olması. Bu nedenle geçiş koridorları bulunmuyor. Yurtdışında 20 tane köprü yapılıp trafiği çözülmeyen kentler var.

GECELERİ DE ÇALIŞACAĞIZ

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmaların yüzde 60’a yakını tamamlandı. Geri kalan yüzde 40’ı 17 Eylül yerine 30 Ağustos’a kadar tamamlanacak. Boğaziçi köprüsü de önümüzdeki yıl bakıma alınacak. Ocak ayında köprünün bakım programı İstanbullulara duyurulur. Şu anda bakım yapılacak işlerin tespiti yapılıyor. Köprü üstünde inceleme yapılıyor. Çalışmayı yine yaz aylarına denk getireceğiz. Ancak bu seferki çalışma FSM’deki gibi kısa sürede bitmez. Burada doğrudan trafikle ilgili olan ve trafikle ilgili olmayan bakımlar yapılacak. Ondan uzun sürecek. Trafiği etkileyecek kısmı kısa tutmaya çalışacağız ve yaz aylarında yoğunlaştırırız. Ama diğer çalışmalar ya yazdan önce ya da yazdan sonra olacak. Gece de çalışmalara devam edeceğiz.

FİNANSMAN BULUNMASA DA 3. KÖPRÜ GECİKMEYECEK

3. KÖPRÜNÜN yapımında sözleşme çalışmalarına başladık. Sözleşme imzalanmadan da köprü yapım süreci başladı. Yüklenici firma olan IC Holding, zeminde etüd ve sondaj çalışmaları yapıyor. Uygulama projesini yaptırıyor. Bu proje 1 yıl sürmesine rağmen, bu süre beklenmeden çalışmalar başlayacak. Köprünün kulelerinin çıkacağı temel kısmında en geç önümüzdeki yıl inşaata başlanır. Firma şu anda iç ve dış bankalardan finansman bulma çalışmalarını yürütüyor. Ancak finansman bulunması beklenmeden firma öz kaynakla çalışmalara başlayacak ve köprü yapımında gecikme olmayacak. Kredili olan kısmı 2 milyar dolar. Bu da önemli bir finans paketi demek.

ATATÜRK, BUTİK BİR HAVALİMANI OLACAK

YENİ havalimanının faaliyete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı’nın akıbeti hakkında da bilgi veren Yıldırım, şöyle konuştu: ‘Bu havalimanını devreye soktuğumuz tarihten itibaren en az beş sene daha, 2021’e kadar Atatürk Havalimanı’nın kira dönemi devam edecek. Taahhüdümüz var… Bir kaç opsiyon üzerinde çalışılıyor; ama herhalde en uygun olan kalan süre için kiracıya hakkı olan ödemeleri yapmak ve artan trafiği de dikkate alarak trafiği bölmek. İşin güzel tarafı bizim Atatürk Havalimanı için (verdiğimiz) bir trafik garantimiz yok. Ondan sonra da şehir içi butik havalimanına dönüştürülecek.’ Trafik garantisi olmamasının, yeni havalimanı açılınca THY seferlerinin ağırlıklı olarak yeni havalimanına aktarılması ve bunun da mevcut işletmeci TAV’ı zor duruma sokması ihtimalinin olup olmadığı sorusuna Yıldırım, ‘Biz kiradan mahrum kalmak istemiyoruz, işletmecinin bu kirayı ödeyecek kapasitede olmasını da gözetmemiz lazım. Yeni YİD sözleşmesinde bu husus da dikkate alınacak. Trafiğin ne kadarının gideceği konusu teknik bir çalışma gerektiriyor, zaman içinde göreceğiz’ dedi.

ESER Mİ ÖNEMLİ İSİM Mİ?

BİZE şimdiden köprü ve havalimanının isimleri şimdiden tartışma yaratıyor. Bir isim diyorsun, başkası başka bir şey diyor. Şimdiden bunun derdine düşülmüş. Önceden yaya gidiyordun, havalimanı mı vardı. İsim kavgası çıkıyor. Eser mi önemli isim mi. Elbette konacak isim bulunur. Öyle isimler memlekette var.

Akşam

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ofton İnşaat Yüzde 5 Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor

Ofton İnşaat imzalı Elysium Serenity Kandilli Projesi’nde yüzde 5 peşinat ile daire sahibi olmak için …